Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:35:24

Міліція Чернігова знайшла викрадений пам'ятник Леніну

28.02.2015   08:46

В Чернігові триває досудове розслідування за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) за фактом викрадення з території колишнього комунального підприємства фрагментів пам'ятника Леніну.

Як повідомив начальник Чернігівського міського відділу внутрішніх справ полковник міліції Володимир Рапута, 21 травня минулого року до чергової частини надійшло звернення начальника управління житлово-комунального господарства Чернігівської міськради, що напередодні увечері невстановлені особи завантажили на автомобіль та вивезли в невідомому напрямку фрагмент пам'ятника Володимиру Ульянову (Леніну), який зберігався на території колишнього комунального підприємства «Міське шляхове управління» Чернігівської міськради.

Згідно з довідкою управління житлово-комунального господарства Чернігівської міськради балансова вартість пам'ятника становить 45746 гривень. 30 травня слідчим відділом Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ було відкрите кримінальне провадження за фактом викрадення майна за ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

В ході досудового розслідування були опитані свідки та очевидці даного кримінального правопорушення, які надавали суперечливу інформацію про дану подію. Всі отримані свідчення ретельно перевіряються працівниками міськвідділу.

Володимир Рапута також поінформував, що в ході досудового розслідування правоохоронцями були опитані і представники громадської організації, які не лише не заперечували факт вивезення ними фрагментів пам'ятника, а й мотивували свої дії волевиявленням усієї громади Чернігова.

В подальшому 24 лютого 2015 року представники громадської організації надали слідству 52 фрагменти пам'ятника Володимиру Ульянову (Леніну) вагою в 2571 кілограм. На даний час триває досудове розслідування кримінального провадження за ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини