Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:10:52

У Ріпках затримано людину, яка принесла гранатомет до шкільного музею

19.02.2015   15:15

Прокуратурою Чернігівської області організовано належне розслідування вибуху у школі та попереджено нові вибухи

Вибух боєприпасу у загальноосвітній школі №2 смт Ріпки, який стався вчора, 18 лютого, розслідується в рамках кримінального провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження з боєприпасами).

На місце події виїжджали прокурор Чернігівської області Дмитро Чібісов, прокурор Ріпкинського району Олександр Артеменко та керівники інших правоохоронних органів.

Невідкладно було затримано особу, яка передала до шкільного музею вибухонебезпечний предмет. Це мешканець смт Ріпки 1963 р. н., який раніше виїжджав у зону АТО.

Досудове розслідування проводить слідчий підрозділ РВ УМВС, процесуальне керівництво здійснюють органи прокуратури Чернігівської області. Керівництвом прокуратури області розслідування взято на контроль.

Боєприпас ідентифіковано як снаряд РПГ-18 («муха»). У ході дізнання та санкціонованого обшуку виявлено, що затриманий привіз і передав іншим особам ще два такі снаряди. Другий з них знаходився у ріпкинській гімназії, третій — у мешканки м. Чернігова, яка зберігала його на балконі своєї квартири.

Також під час санкціонованого обшуку в затриманого виявлено значну кількість бойових патронів.

Усі боєприпаси одразу ж були вилучені та знешкоджені, повторенню трагедії в інших місцях вдалося запобігти.

У результаті вибуху постраждали троє співробітників школи. Одна особа від отриманих тілесних ушкоджень померла в медичному закладі, ще двоє отримали осколкові поранення ніг. Наразі поранені знаходяться в районній лікарні.

На даний час проводяться слідчі дії.

Прокуратура області застерігає всіх волонтерів та інших осіб, які відвідують зону АТО, їх родичів і знайомих від прийняття в дарунок, перевезення чи зберігання будь-яких боєприпасів або їх частин, будь-яких видів зброї. Це не тільки є кримінально-карним діянням, а й становить небезпеку для вас і багатьох оточуючих.

У разі виявлення таких предметів необхідно повідомити чергового прокурора (тел. 67-40-86) та правоохоронні органи.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини