Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:01:12

Внаслідок спрацювання у школі ручного гранатомету 1 жінка загинула та 2 отримали травми

19.02.2015   07:57

18 лютого на початку 17-ї години у методкабінеті на першому поверсі школи № 2 смт Ріпки пролунав потужний вибух, внаслідок якого отримали травми та були доставлені до місцевої лікарні 3 співробітниці навчального закладу: 45-річна бібліотекарка, 54-річна вчителька та 34-річна завгосп. Перші дві жінки зазнали осколкові поранення, що не загрожували їх життю.

Проте, завгосп мала найтяжчі поранення, за її життя кілька годин боролися лікарі, але так і не змогли врятувати жінку. На щастя, діти, які під час вибуху знаходилися у школі в групах подовженого дня, не постраждали і були швидко евакуйовані з будівлі.

На місце пригоди одразу прибули рятувальники та співробітники правоохоронних органів. Вони очепили школу та з’ясували, що причиною вибуху стало спрацювання ручного протитанкового гранатомету "РПГ-18". Його вдень приніс у навчальний заклад, як експонат для музею, 53-річний мешканець райцентру, який в якості волонтера разом з одною із чернігівських журналісток нещодавно їздив в район проведення АТО у Донецькій області. Звідти він привіз 3 гранатомети.

Один лишила у себе вдома журналістка, щоб потім віднести у Чернігівський обласний історичний музей. Інші два гранатомети чоловік відніс у Ріпкинську школу №2 та гімназію. Отримавши таку інформацію, правоохоронці одразу очепили гімназію, а у Чернігові навідалися додому до журналістки й вилучили зброю.

У смт Ріпки з обласного центру прибули група піротехників загону спецпризначення рятувальників та вибухотехнічна служба УМВС. Останні обстежили місце вибуху в школі, а рятувальники тим часом знешкодили у гімназії гранатомет, що перебував у бойовому стані. В подальшому небезпечний дарунок волонтера було вивезено й знищено правоохоронцями.

На місце пригоди виїздив в.о. голови Чернігівської ОДА Сергій Журман, керівництво та оперативні групи обласних У СБУ, У МВС та У ДСНС.

Наразі правоохоронці з’ясовують обставини того, яким чином зброя могла потрапити з району проведення АТО у навчальні заклади.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.