Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:18:45

На честь Євгена Осипенка встановлено пам'ятну дошку

14.02.2015   18:15

14 лютого на вшанування пам’яті учасників бойових дій на території інших держав у рамках відзначення Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів на будівлі Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 встановлено пам’ятну дошку рядовому Євгену Осипенку.

Євген Осипенко загинув при виконанні інтернаціонального обов’язку в Демократичній Республіці Афганістан 24 грудня 1985 року. За мужність і відвагу посмертно нагороджений орденом Червоної Зірки.

У церемонії відкриття пам'ятної дошки взяли участь голова обласної ради Микола Звєрєв, заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров, рідні загиблого, його бойові побратими, представники педагогічного й учнівського колективів колегіуму, громадськість міста.

Голова Чернігівського обласного відділення Української Спілки ветеранів Афганістану Станіслав Віхров у своєму зверненні до учасників заходу наголосив, що обласна організація УСВА робитиме все можливе з метою вшанування пам'яті загиблих в Афганістані побратимів та підтримки їх сімей.

С. Віхров висловив вдячність учням та учителям школи за пам'ять і шану героїв, які загинули, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок, адже їхні життя є прикладом патріотизму для сучасного молодого покоління та надихають бути справжніми патріотами своєї країни і захищати її суверенітет.

У музейній кімнаті учні школи провели літературно-музичний захід на вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Пам'ятна дошка на честь Євгена Осипенка встановлена на будівлі школи № 5, в якій він навчався у 1978-1981 роках.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини