Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:46:15

Обласний шпиталь для інвалідів та ветеранів отримав новітне фізіотерапевтичне обладнання

13.02.2015   12:36Агенцiя

Новітнє фізіотерапевтичне обладнання вартістю понад 30 тисяч гривень отримав 11 лютого КЛПЗ «Обласний шпиталь для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни» від ПАТ «Креді Агріколь».

У першу чергу обладнання буде використовуватися для обслуговування пацієнтів Центру допомоги учасникам АТО, який відкрито на базі шпиталю. Воно також згодиться і для ветеранів Другої світової війни, воїнів-афганців та учасників бойових дій на територіях інших держав, які лікуються у терапевтичному та неврологічному відділеннях цього лікарняного закладу.

Як зазначив під час вручення подарунків директор центрального відділення ПАТ «Креді Агріколь» у місті Чернігові Олександр Савченко, банк не міг залишитися осторонь потреб, що постали перед українським суспільством у цей нелегкий час. Тому його колектив вирішив спрямувати певну суму коштів на придбання обладнання для закладу, в якому лікуються та будуть лікуватися в майбутньому учасники АТО. Таку допомогу вже отримали шпиталі у 12 містах нашої держави – Києві, Харкові, Вінниці. Крім того, банк винайшов можливість сплачувати гроші за реабілітацію бійців, поранених на сході Україні.

— Цього року нашому закладу виповнюється 13 років. У період становлення було придбане основне обладнання, втім, з часом воно фізично і морально зношується, – зауважив головний лікар закладу Володимир Товчига. – Тому ця допомога нагальна, необхідна і вона буде використана для допомоги ветеранам війни. На базі нашого госпіталю створений Центр для допомоги учасникам АТО потужністю 20 ліжок. Те, що передали нам – апарат для електролікування, дарсонвалізації, апарати для електроміостимуляції, апарат фізіотерапевтичний багатофункціональний, електричний вібромасажер, масажні столи, кушетку масажну – значно покращує умови надання фізіотерапевтичної допомоги, яка саме зараз дуже необхідна. Все обладнання вітчизняного виробництва і це суттєва допомога у даний час.

За словами Володимира Товчиги, у закладі здебільшого надається терапевтична та неврологічна допомога нашим пацієнтам. Але якщо людина потребує консультації, використовують і загальну медичну базу області, здійснюють спеціалізовані дослідження та використовують лабораторну діагностику.

Уже найближчим часом обладнання почне працювати для пацієнтів шпиталю.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.