Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:05:00

Буде створено мережу волонтерів-добровольців, які просуватимуть ідеї збереження репродуктивного здоров’я

13.02.2015   07:56Агенцiя

Протягом двох днів у місті Вінниця триватиме тренінг для організацій-членів Всеукраїнської Коаліції з Репродуктивного Здоров’я та Планування Сім’ї.

На захід приїдуть представники двох десятків громадських організацій із різних куточків України, - у тому числі Чернігівська міська молодіжна організація «Міський молодіжний центр «Жменя» аби поділитися досвідом, підвищити рівень професіоналізму у роботі з добровольцями-волонтерами. Також за результатами заходу буде створено Робочу Групу із розвитку мережі добровольців/волонтерів згаданої Коаліції та розроблено План інформаційно–просвітницьких заходів для мережі добровольців-волонтерів.

Тренінг відбудеться в рамках проекту «Репродуктивне здоров’я в Україні», що виконує Благодійний Фонд “Здоров’я жінки і планування сім’ї” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку / USAID.

Мережа волонтерів, створення якої візьме початок у Вінниці, допоможе українським громадським організаціям вести широку інформаційно-просвітницьку роботу з метою створення змін у ставленні та поведінці людей до питань репродуктивного здоров’я та планування сім’ї. Нині, коли війна в Україні вкрай звузила сферу волонтерської діяльності, спрямованої переважно на воїнів та жертв АТО, актуальність цього питання є більш ніж високою. Тим більше, що останнім часом законодавці створили певні перепони у роботі волонтерів. Зокрема, відповідно до чинного Закону України "Про волонтерську діяльність" наразі волонтером може бути лише людина, яка досягла 18 років і заключила договір на здійснення волонтерської діяльності із відповідною організацією. При цьому організація має отримати певну "ліцензію" від Міністерства соціальної політики України.

На переконання партнерів заходу у Вінниці, а це громадські організації «Інформаційно-просвітницький центр «ВІСЬ» та «Молодіжний громадський центр «Волонтер», вимога отримання статусу «волонтерської» організації суттєво шкодить руху добровольців в Україні, адже зменшує соціальну активність неформальних об’єднань (наприклад, ініціативних груп територіальних громад тощо) і порушує головний принцип волонтерства – доброї волі. В той же час європеїзація України дозволяє мотивувати молодь до волонтерської діяльності як до сучасного стилю життя особливо у сферах репродуктивного здоров’я та планування сім’ї, які, на жаль, досі табуйовані у суспільстві.

З огляду на вищесказане, Всеукраїнська Коаліція з Репродуктивного Здоров’я та Планування Сім’ї, створена у вересні 2014-го року з метою збереження репродуктивного здоров’я, захисту репродуктивних прав, забезпечення потреб у якісних послугах з планування сім’ї кожної (!) людини в Україні, проводить 18-19 лютого тренінг у місті Вінниця, щоб обговорити наявні проблеми у створенні волонтерської мережі та посилити компетенцію учасників коаліції у впровадженні діяльності з питань планування сім’ї та репродуктивного здоров’я.


Дізнатися більше про роботу Коаліції можна на нашій сторінці у соціальній мережі Facebook
за адресою: https://www.facebook.com/RHFPCoalition.Ukraine Щоб дізнатися детальніше про тренінг
у місті Вінниця просимо журналістів контактувати із Гусак Регіною, Головою Правління НГО «Міський молодіжний центр «Жменя»
+38 (066) 209 55 05
+38 (063) 402 73 03

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.