Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:58:27

Користуватись сучасними технічними приладами вчаться засуджені Чернігівської виправної колонії № 44

12.02.2015   17:45Агенцiя

З метою підготовки засуджених до звільнення, стимулювання їх корисної ініціативи, розвитку особистого потенціалу, здібностей та навичок, що сприятимуть їх соціальній адаптації після звільнення від відбування покарання в Чернігівській виправній колонії № 44 управління ДПтС України в Чернігівській області проводять заняття із засудженими в системі «Школа підготовки до звільнення».

За гратами у засуджених жінок зовсім інший режим, самостійно господарство жінки не ведуть, а тому і забувають як вести домашні справи. Ще й прогрес не стоїть на місці і дехто із засуджених не знає, що існують сучасні кухонні комбайни, пральні машити й плазмові телевізори та як всім цим користуватись.

Аби для жінок не було шоком все те, що вони можуть побачити після звільнення, співробітники Чернігівської виправної колонії № 44 постійно проводять уроки та психологічно готують засуджених. В спеціально створеному центрі підготовки до свободи засуджені жінки вчаться готувати їжу, перуть у пральних машинах, прасують одяг. Кімната облаштована сучасною побутовою технікою, тут створена домашня обстановка і жінки бачать як все могло б бути.

«Такі заняття краще проводити індивідуально. В колективі жінки інколи можуть соромитись задати те чи інше питання, проте слід зазначити, що на дані заняття засуджені поспішають залюбки, адже тут можна дізнатись щось нове, цікаве та корисне», - зазначає психолог Чернігівської виправної колонії № 44 Лідія Приходько.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини