Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:00:52

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження відносно розбійника, який до смерті забив свою жертву

12.02.2015   07:05

Сосницьким райвідділом внутрішніх справ УМВС в чернігівській області відкрито ще одне провадження відносно 18-річного парубка, який в ході розбою завдав 78-річній пенсіонерці смертельних ушкоджень.

Як розповів начальник Сосницького РВ УМВС підполковник міліції Володимир Михальченко, в грудні минулого року до чергової частини надійшло повідомлення від жительки Сосниці, що вона виявила труп сусідки-пенсіонерки.

На місце пригоди одразу ж виїхало керівництво УМВС та райвідділу, слідчо-оперативні групи райвідділу та обласного управління, а також оперативники та дільничні інспектори міліції.

Під час огляду тіла загиблої були виявлені тілесні ушкодження кримінального характеру. Згідно з висновком судмедексперта смерть потерпілої настала від травматичного шоку внаслідок травми грудної клітини з переломами ребер. Оперативники почали копітку роботу з розкриття злочину.

Проаналізувавши знайомства загиблої та провівши подворові обходи, міліціонери вийшли на 18-річного жителя райцентру, який колись вже намагався обікрасти бабусю. За місцем мешкання юнака не виявилося, тож правоохоронці затримали його в іншому селі.

Коли молодика затримували, він не чинив опору та одразу дав правдиві свідчення про свою причетність до злочину. Він розповів і про знаряддя злочину - дерев'яну биту, якою завдавав удари та добровільно видав її. На биті чітко виднілися сліди крові. Парубок повідомив, що він мав на меті заволодіти грошима жертви, то ж коли бабуся почала пручатися, це розлютило юнака.

Підозрюваний п перебивався тимчасовими заробітками по людях. Раніше він вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. Отримав умовний термін - три роки позбавлення волі, який мав закінчитися через 10 днів.

Наразі підозрюваний затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відносно парубка було відкрите кримінальне провадження згідно ч.2 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) - карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Тепер додалося ще одне - за ч. 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) - карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.