Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:57:07

В Центрі психологічної реабілітації і лікування розпочала роботу Служба психолого-соціального відновлення для учасників АТО

22.01.2015   08:23Агенцiя

У Центрі психологічної реабілітації і лікування учасників АТО, створеного на базі КЛПЗ «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня», запрацювала Служба психологічно-соціального відновлення.

За словами головного лікаря обласної психоневрологічної лікарні Володимира Ященка, завдяки розробленій диференційованій системи лікувально-профілактичних, реабілітаційних, організаційних заходів, створеній теплій, комфортній атмосфері в центрі психологічної реабілітації для учасників АТО, вдається досягти значних результатів у відновленні соціальної адаптації та повноцінного функціонування особистості військовослужбовців. Проте, після виписки військовослужбовці знову приступають до служби, а у військових частинах психологічна реабілітація, як правило, не проводиться. Ось і постало питання інтенсифікації та збільшення об’єму комплексу психологічно-реабілітаційних заходів, що надаються військовим.

З роботою Центру психологічної реабілітації і лікування учасників АТО та наданням психологічної допомоги у новоствореній Службі ознайомилися в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, голова обласної ради Микола Звєрєв. Керівники області оглянули медичні кабінети, перевірили умови перебування учасників АТО у закладі та поспілкувалися з працівниками.


Довідково:

Центр психологічної реабілітації і лікування для учасників АТО працює з вересня 2014 року.

В закладі розроблено диференційовану систему лікувально-профілактичних, реабілітаційних та організаційних заходів щодо надання спеціалізованої психологічної, психіатричної та психотерапевтичної допомоги для учасників АТО.
Система лікувально-реабілітаційних заходів для потерпілих має комплексний характер і містить в собі психотерапію, психологічну корекцію, медикаментозну і не медикаментозну терапію. З пацієнтами одночасно працює мультидисциплінарна команда (лікар-психіатр, медичний психолог, психотерапевт, соціальний працівник, медична сестра).
В закладі також надається допомога мобілізованим до Збройних Сил України.
Завдяки розробленій диференційованій системі лікувально-профілактичних, реабілітаційних та організаційних заходів та створеній комфортній атмосфері, в центрі психологічної реабілітації для учасників АТО вдається досягти значних результатів у відновленні соціальної адаптації та повноцінного функціонування особистості військовослужбовців.
Для розширення об'єму комплексу психолого-реабілітаційних заходів для воїнів АТО відкрита Служба психолого-соціального відновлення, де працюють 5 кваліфікованих психологів.
Психолого-соціальне відновлення проводитиметься за такими напрямками: тілесно-орієнтована терапія, арттерапія, когнітивно-поведінкова терапія, психодинамічна терапія, консультування родин воїнів АТО про необхідність психологічної підтримки та особливостей стану посттравматичного стресового розладу.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.