Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:16:12

Стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати в Новозаводському районі міста Чернігова

16.01.2015   10:22

14 січня відбулося засідання Новозаводської районної міста Чернігова комісії з питань забезпечення погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, інших соціальних виплат та контролю за ефективним використанням бюджетних коштів (далі – Комісія).

На початку роботи Комісії начальник відділу праці та соціально-трудових відносин управління праці та соціального захисту населення районної у місті ради Петро Безкишкин, проінформував про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати в районі упродовж 2014 року. При цьому, увагу присутніх було звернуто на підприємства, що мали тенденцію до нарощування боргів через невиконання графіків погашення заборгованості. Серед них одне підприємство державної форми власності: ПАТ „Хімтекстильмаш”.

У 2014 році із 25 суб’єктів господарювання району, які мали борги із виплати заробітної плати:
– дванадцять ліквідували заборгованість (ТОВ "Шляхо-будівельне управління №14", ЧМГО "ФК "Легенда", ПП "Будпласт-2", ТОВ "Термінал-Центр", ТОВ "Чернігівагрошляхбуд", КП "Чернігівський обласний магазин наочних посібників та учбового обладнання" Чернігівської обласної ради, ДП "Соціально-побутове управління" ПАТ "Чернігівоблбуд", ТОВ "Енергосервіс", ПП "СРБП "Чернігівліфт", ПАТ "Чернігівський м’ясокомбінат", ТОВ "Чернігів-Автогаз", ДП "РАСО" ВАТ "Чернігівське АТП-17454");
– два виведені із кола спостереження (ЗАТ „Архітектурна майстерня комплексного проектування” та ТОВ „Виробничо-харчовий комбінат „Нивки”);
– одне підприємство: управління виробничо-технічного забезпечення і комплектації ДП „Чернігівнафтогазгеологія” – ліквідовано.

Станом на 1 січня 2015 року заборгованість із виплати заробітної плати мають чотири економічно активних підприємства району, із загальною сумою 1,6 млн. грн. та 6 підприємств-банкрутів – 5,3 млн. грн. Серед найбільших боржників залишаються підприємства будівельної галузі: ПАТ „Чернгівбуд” та його структурні підрозділи, ПАТ „Будівельна компанія „Домобудівник”, які є банкрутами.

На засіданні виступила представник відділення НСПП Марина Максименко, яка звернула увагу присутніх на те, що в минулому році, за результатами інформацій про наявність чинників дестабілізації, що отримані на засіданнях Новозаводської районної комісії, чотири підприємства віднесено до Бази даних конфліктогенних підприємств області, стан соціально-трудових відносин двох взято на облік з метою здійснення заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів). Підкреслила, що на даний час гостро стоїть питання поліпшення стану соціально-трудових відносин у Чернігівській філії приватного підприємства „Компанія „ІнексУкрПаркет”, де у жовтні 2014 року Національною службою посередництва і примирення зареєстрований колективний трудовий спір. Оскільки погашення заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам філії залежить від ПП „Компанія „ІнексУкрПаркет” м. Києва, запропонувала направити від Комісії відповідне звернення до роботодавця.
З результатами розглянутих на засіданні Комісії питань було ознайомлено працівників відділення НСПП для врахування їх у роботі.
 


Марина Максименко, заступник начальника відділення НСПП в Чернігівській області – завідувач сектора правового забезпечення

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини