Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:11:21

На Ніжинщині продовжують красти ліс під прикриттям лісників

16.01.2015   09:55Агенцiя

Незаконну вирубку лісу, а по суті — крадіжку виявили правоохоронці разом з екологами та Ніжинським антикорупційним бюро, повідомили Уездные новости.

Михайло Булигін, голова НАБу повідомив, що їм вдалося знайти дві вирубки лісу. На першій — зрубані сосни. Якщо вирубка планова, то на пнях ставлять клеймо. По факту клейма були деінде, територія вирубки не вигорожена, як це мусить бути обов’язково.

Друга територія вирубки, яку виявили активісти — нараховує близько сотні (!) дубів. Там клема взагалі не проставлені. Всі стволи промислової товщини, для виробництва меблів — саме те, що треба.

Контроль за вирубкою дерев мають здійснювати лісники. Лісниками керує підприємство Райагроліс і керівник Віктор Залозний, який став на цю посаду не так давно та зі скандалом.

Тоді, одразу, активісти Народної ради та Антикорупційного бюро розуміли, що поставити керувати комунальним лісництвом власника приватної пилорами, це все одно, що призначити лисицю директором курятника.

Лісник, який у себе на дільниці виявив незаконну рубку лісу, повинен одразу повідомити про крадіжку правоохоронні органи і скласти відповідний акт. Але в даному випадку лісники не реагували ніяк, начебто нічого і не сталося. І аби не пильність громадських активістів з НАБу, може про це б і ніхто не дізнався.

От і виникає питання, чи не має від крадіжок свою долю лісник і відповідно їх начальник? Якщо у відомстві Райагролісу іде постійна несанкційована вирубка дерев, а господар на це навіть не скаржиться до міліції, то громадськість починають тривожити смутні сумніви.

Михайло Булигін каже, що це не останнє місце вирубки, про яке вони знають. Є випадки, і це не разові випадки, коли під виглядом санітарної вирубки лісу, валять промислові дерева.

Тобто, є місця, де повинні вичищати ліс, пиляти порчені дерева, щоб краще росли здорові. А по факту маємо проклеймовані пні зі здоровою промисловою деревиною, а хворі, криві, трухлі стовбури продовжують стояти. І цей захід на підприємстві називається “санітарна вирубка ліса”, коли під виглядом вибраковки пиляють здорові дерева. Це вже схоже не на господарювання, а системні крадіжки.

В міліції по факту відкривають кримінальну справу. За останній час це вже восьма відкрита справа.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини