Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:24:45

Ніжин потрапив в полон сміття

15.01.2015   12:30

Сміття з вулиць міста не поспішає зникає. Не встигли комунальники прибрати сміттєзвалища на вулиці Чернігівській та на вулиці Яворського як знову на тому ж місці ростуть нові “гори”, повідомляють Уездные новости.

На Чернігівській, поблизу кладовища, на спеціально відведеному смітнику для кладовища можна побачити непотріб на будь-який “смак”. Викинуті речі зовсім не з цвинтаря, бо навряд там хтось дивився старі телевізори чи сидів на старому дивані та унітазі.

Більше того, журналістам нашого сайту вдалось “застукати” чоловіків, які викидали сміття з багажнику білого легкового ВАЗу-2109. Ті пообіцяли більше так не робити, але майже щовечора непотріб на цьому смітнику збільшується мало не в геометричній прогресії. А тварини та птахи допомагають викинутим “смаколикам” разом із пакетами розноситись по всьому району.

Окрім Чернігівської сміттєвою окрасою вулиці може “похизуватись” і вулиця Яворського. Там так само побутові відходи лежать, неприємно пахнуть і засмічують місто.

Комунальники запевнили, що про проблеми цього стихійного сміттєзвалища знають. Проте, побороти його не вдається.

Сергій Баканов, керівник КП ВУКГ розповів, що сміттєвозка приїздить на вулицю Яворського щотижня. Але, чому люди викидають сміття в невідведеному для цього місці ніхто пояснити не береться.

У засміченні вулиці комунальники підозрюють когось із мешканців прилеглого двоповерхового будинку. Від цього будинку до найближчих сміттєвих баків щонайбільше триста метрів. То ж, чому людям приємно дивитись із свого вікна на гору зі сміття зовсім не зрозуміло.

Сергій Леонідович говорив, що саме з цим смітником борються майже десять років. Патрулі екологічної служби проводили не одну ніч біля того смітника, та так нікого впіймати і не вдалось.

Звісно, ситуація в місці з вивезенням сміття бажала б кращого. Але, від того, що

профільне підприємство не може виконувати свою роботу в повному обсязі, а люди будуть бездумно закидати вулиці сімттям місто чистішим та живішим не стане. Тому, якщо у вас є така можливість, то викидайте сміття в баки для сміття, машини та трактори, які збирають на ваших вулицях непотріб, вивозьте самотужки, намагайтесь утилізувати в інший спосіб (згодувати очистки домашнім тваринам або ж закопати, папір спалити, старі меблі розрубати, спалити й т.д.).

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини