Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:42:09

Недобросовісні землевпорядники відповідатимуть за те, що незаконно збагатились за рахунок бюджету

15.01.2015   12:18Агенцiя

Прокуратурою Чернігівської області розпочато досудове розслідування за фактом завдання збитків бюджету на суму понад 100 тис. грн.

Обставини справи:
Наприкінці 2013 року управлінням Держземагенства в області з приватним товариством укладено договір про надання послуг з проведення інвентаризації земель державної власності сільськогосподарського призначення на території Городнянського району  загальною вартістю понад 386 тис. грн.
За результатами опрацювання прокуратурою області інформації щодо проведення робіт з інвентаризації земель установлено, що фактично топографо-геодезичні роботи не проведено, що є порушенням ст. 35 Закону України «Про землеустрій», п.п. 12, 17, 18 Порядку проведення інвентаризації земель, затвердженого постановою Уряду від 23.05.2012               № 513, та вимог п. 4 Технічного завдання до укладеного договору.
У технічній документації із землеустрою щодо інвентаризації земель на території Лемешівської, Деревинської, Андріївської сільських рад на окремих земельних ділянках зазначена рілля, в той час як відбулося їх природне заліснення, заболочення, що унеможливлює використання цих земель за цільовим призначенням без відповідних заходів рекультивації.
В окремих матеріалах інвентаризацій відсутні відомості про магістральні трубопроводи, що знаходяться на земельних ділянках.
Не зважаючи на це, підприємством виготовлено та у 2013 році передано замовнику технічну документацію із землеустрою. За надані послуги вже сплачено з бюджету понад 115 тис. грн., решта суми вважається кредиторською заборгованістю бюджету перед товариством.
Тобто бюджетні кошти витрачено, а основні завдання інвентаризації земель – встановлення ступеня придатності, подальшого цільового використання та якості земель, – не виконано.
Кримінальне провадження щодо службовців товариства розпочато 13.01.2014 за ч. 1 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.