Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:15:48

Упродовж доби інспектори ДАІ задокументували двох хабародавців

14.01.2015   13:08Агенцiя

На Чернігівщині порушники правил дорожнього руху намагалися відкупитися, пропонуючи інспекторам ДАІ хабарі.

В результаті їхні дії були задокументовані згідного з чинним законодавством. На стаціонарному посту ДАІ в селі Кіпті Козелецького району наряд дорожньо-патрульної служби міліції, який здійснював нагляд за дорожнім рухом, помітив, як водій автомобіля «Volkswagen», порушив правила дорожнього руху.

Зупинивши автівку, співробітники ДАІ почали складати на порушника адміністративний протокол відповідно до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 35-річний водій, який виявися громадянином Молдови спробував владнати справу «по-старому» «по доброму» простягнув інспектору 100-гривневу купюру. В результаті, крім адмінпротоколу, водію доведеться відповідати ще й за кримінальним кодексом. За статтею 369 Кримінального кодексу України «давання хабара», передбачена відповідальність від штрафу в п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян аж до обмеженням волі на строк від двох до п'яти років.

Аналогічний випадок трапився того ж дня і в селі Радянська Слобода, Чернігівського району, де несли службу інспектори іншого наряду ДАІ. Зупинивши автомобіль «Daewoo» під керуванням 25-річного чернігівця, міліціонери почали складати протокол про скоєння ним правопорушення відповідно до статті 125 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Щоб уникнути відповідальності, водій запропонував інспектору 50 гривень.


Обидва факти дачі хабара задокументовані, а матеріали передані до чергової частини Управління ДАІ в Чернігівській області.

Тепер, крім протоколів за порушення правил дорожнього руху, на водіїв чекає покарання і згідно зі статтею 369 Кримінального кодексу України «давання хабара» - штраф у п'ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини