Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:22:41

Оперативники затримали цвинтарних вандалів

29.12.2014   16:41

В Носівці міліціонери затримали «на гарячому» двох зловмисників, які виносили з місцевого кладовища викрадений метал.

Оперативники карного розшуку Носівської міліції, рухаючись містом, побачили як двоє чоловіків виходять з місцевого кладовища і тягнуть велику сумку з чимось важким.

Міліціонери підішли до незнайомців та поцікавилися, що вони несуть. Останні помітно занервували та почали розповідати всілякі небилиці, але сумку їм таки довелося надати до огляду. Розкривши сумку, правоохоронці побачили частини алюмінієвого оздоблення нагробних плит та металевих огороджень з могил.

Зловмисниками виявилися двоє раніше засуджених, ніде не працюючих місцевих мешканців. Чинити опір правоохоронцям зловмисники не стали, як і заперечувати своєї причетності до крадіжки. У Носівському райвідділі міліції вони розповіли як вигадали навіть свою тактику дій аби люди не запідозрили чогось недоброго та звертали на них уваги. На цвинтарі вони розподілили ролі - один робив вигляд, ніби прибирає на могилах, виносить сміття, рве суху траву, а інший в цей час займався розпилюванням огорожок та зриванням алюмінієвого оздоблення з надгробків.

Наразі міліцією відкрито кримінальне провадження за статтею 297 Кримінального кодексу України «наруга над могилою», що карається позбавленням волі на строк до 3 років.

Зараз підозрюваних перевіряють на причетність до скоєння аналогічних злочинів. Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини