Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:55:52

"Коло миру" об’єднало Україну й Німеччину

29.12.2014   08:07

Минулої суботи мальовниче село Андріївка, що у Чернігівському районі, зустрічало численних гостей. На базі відпочинку «Андіївські озера» у інтернаціональне «Коло миру» зібралися понад півсотні його учасників, повідомляє "Наш Край".

– Назва проекту несе глибокий зміст, адже у коло навколо вогнища збиралися ще на зорі створення перших соціальних відносин між людьми. Ставши у коло, простіше бути почутим і почути іншого, а нам усім це нині потрібно як ніколи, – наголосив один із організаторів заходу, директор Центру гуманістичних технологій «АХАЛАР» Юрій Трохименко, – тож ми прагнемо, аби кожен із вас сьогодні отримав таку можливість. – А ще, через спілкування ми спробуємо знайти шляхи виходу за те замкнене коло, у якому опинилися через конфлікт на сході України, адже багато людей зараз розділяють всіх лише на добрих і злих, помічають лиш біле або чорне. Тож маємо розширити бачення ситуації, бо лишень розуміючи суть проблеми, можна її вирішити. А прекрасна природа цього мальовничого куточка біля озера сприятиме гарному настрою й плідній роботі.

«Коло миру» - це своєрідний творчий простір, який «народився» у рамках спільного українсько-німецькому проекту «peace-pleace-playground» за фінансування німецького фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє» в програмі «Meetup!» - Європейці за мир. Причиною його проведення стала геополітична криза навколо України. Чотирнадцять молодих активних людей із обох країн об'єдналися, щоб допомогти громадськості переосмислити нинішній конфлікт та зрозуміти, що це один із симптомів глобального цивілізаційного перелому.

Організатори проекту упевнені, що кожен може зробити власний вибір: творити агресію і ненависть навколо себе або плекати мир. Тож вони шукають людей, яким не байдужа ситуації в Україні, тих, хто хоче зробити власний внесок у встановлення балансу і спокою в суспільстві, та об’єднати у символічне коло всіх, хто втомився від «образу ворога» і внутрішніх конфліктів.

Вітала учасників Констанція Штолль (Ost-West Trikstere.V., Гамбург, Німеччина), котрій належить ідея створення проекту.
– Ми всі, разом із вами, страждаємо від війни, що спіткала Україну. Коли наша команда працювала над завданням проекту, ми намагалися визначити найголовніше: які причини виникнення такого протистояння, дістатися самої суті конфлікту та знайти найефективніші шляхи виходу із нього. Ми хочемо допомогти українцям подолати цю біду, - звернулася до присутніх Констанція.

Програма включала кілька тематичних сторінок, які презентували члени команди «Кола миру». А далі почалося найцікавіше! У «Лабіринті миру» учасники проекту змінювали своє ставлення до проблеми, «Інтерактивний театр» через гру допоміг змінити звичне уявлення про себе та навколишній світ, були бажаючі писати «Листи миру» друзям, тим, із ким нині у конфлікті й, навіть, собі. На «Кухні миру» не лише обідали, а й гуртом готували смачні страви. «Подіум миру» ознайомив із ноу-хау креативних дизайнерів - модульними меблями, з яких усі разом будували великий стіл. Цікавою була програма «Медитація», «Теорія конфліктів» та «Світове кафе». Родзинкою зустрічі став майстер-клас із ковальства від господаря бази відпочинку. Програма будувалася не на обов’язковості присутності, а за принципом вільного простору, тож кожен обирав, що йому більше до душі.
По завершенню основної частини зустрічі учасники зібралися за великим столом, аби підбити підсумки дня й поділитися враженнями.

Констанція:
- Я знала, що зустріч буде цікавою й плідною, але навіть не очікувала, що її результат настільки мене вразить, ви всі чудові! Я дуже вдячна за відкритість, щирість та готовність творити мир.
Олена:
- Передусім, хочу подякувати організаторам цього чудового інтернаціонально «Кола миру», адже лише всі разом, об’єднавшись, ми зможемо подолати будь-яку проблему, можемо почути один одного й висловити свої бажання. Сподіваюся це не остання наша зустріч!
Сергій:
- Глибинна сутність будь-якої людини – це його любов, любов до рідної землі, до ближнього, до оточуючих. Й інколи дуже важко відкрити ці потаємні куточки душі, а тим паче об’єднатися разом. Але лише так можна досягти спільної великої мети. Сьогодні, завдяки «Колу миру», нам це вдалося. Дякую друзі!

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини