Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:08:15

Шахраї активно використовують тему збору допомоги для АТО

06.12.2014   08:05

18-річний молодик вирішив красиво погуляти разом із своїм товаришем, але грошей не було. Тоді хлопчина зайшов і представився його мешканцям волонтером, що збирає пожертви для українських воїнів.

До чергової частини Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ зателефонували пильні громадяни і попросили перевірити юнака, який ходить по вулиці Щорса, представляється волонтером і збирає пожертви для наших воїнів на Сході.

Коли наряд патрульної служби прибув за вказаною адресою, міліціонери упізнали чоловіка, який вже потрапляв у поле зору правоохоронців. Юнак не став ламати комедію, а чесно зізнався, що за 20 хвилин зібрав близько півтори сотні гривень, розповідаючи мешканцям будинку, що він начебто є волонтером і збирає на допомогу воїнам АТО.

Правда якийсь чоловік попросив його показати якісь документи, що це підтверджують, але у самозванця крім паспорта нічого не було.

Громадяни здавали 10-20 гривень, адже багато у кого рідні чи знайомі воюють на Донбасі, тому грошей не жаліли для благородної справи. А виходить, самозванець поглумився над їх світлими намірами і просто обдурив.

Натомість міліція відзначає позитивні зрушення в свідомості громадян, які нарешті почали прислухатися до профілактичних матеріалів, які правоохоронці публікують в пресі, Інтернеті і на телебаченні. Не давайте гроші першому стрічному тільки тому, що він представився волонтером - спитайте документи. Справжній активіст, який допомагає воїнам, поставиться до цього кроку з розумінням, а шахрая примусить відмовитися від своїх злочинних намірів.

Наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини