Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:42:06

За рандеву нічним містом на таксі зі зброєю доведеться відповісти

05.12.2014   12:50

Співробітники карного розшуку Прилуцького міськвідділу УМВС України в Чернігівській області затримали чоловіка, який розгулював містом зі справжнім автоматом.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернігівській області.

В ніч з першого на друге грудня, близько опівночі, до чергової частини міськвідділу міліції звернувся громадянин 1977 року народження, житель міста Прилук, із заявою про те, що в нього з будинку при невідомих обставинах зник автомат «кaлашникова».

На місце пригоди одразу ж виїхала слідчо-оперативна група, співробітники карного розшуку та дільничні інспектори міліції. В ході проведення перевірки було встановлено, що напередодні в цьому будинку відбувалося гучне застілля за участю господаря, його співмешканки та товариша 1984 року народження. Бенкет проходив у кімнаті, де стояв сейф зі зброєю і в один з моментів гулянки господар дістав з сейфа зброю, аби похизуватися нею перед присутніми.

Потім приятелі продовжили вживання оковитої і невдовзі господар незчувся як заснув. Гостям стало нудно за столом і вони вирішили прогулятися нічним містом, але не просто так — пішки під ручку, а з шиком — на таксі і з автоматом.

Коли міліція приступила до пошуків зниклої зброї, чоловік і жінка, вдосталь нагулявшись, заїхали додому до кавалера і полягали спати. Тож, коли правоохоронці постукали до помешкання любителя рандеву зі зброєю, він міцно спав під впливом алкоголю.

Наразі за фактом викрадення зброї відкрите кримінальне провадження згідно ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України «крадіжка», що передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.
А щодо власника зброї, який так недбало з нею повівся, ведеться перевірка з метою анулювання його дозволу на володіння зброєю. Зараз автомат вилучено, а після виконання всіх документальних процедур, він буде виставлений на продаж. Після його реалізації — власнику повернуть лише гроші, і більше ніколи не дозволять мати зброю за незабезпечення її належного зберігання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини