Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:10:59

Чернігівців запитають, чи довіряють вони суддям

24.11.2014   12:26Агенцiя

З листопада і до кінця грудня 2014 року в Апеляційному суді Чернігівської області проводиться опитування відвідувачів щодо якості його функціонування.

Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги реалізовує проект «Створення позитивного іміджу суду через виявлення та усунення типових проблем в діяльності судів» за підтримки програми USAID «Справедливе правосуддя» в 4-х пілотних регіонах України, зокрема й у Чернігівській області.
Для  вивчення рівня довіри громадськості до судів  відвідувачам суду волонтери пропонують заповнити анонімну анкету із декількома блоками запитань.

- Цей проект націлений на підвищення довіри людей до судової влади та усунення проблеми із доступом громадян до суду, - розповідає юрист Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Наталія Піддубна. -  Дуже часто люди, приходячи до суду, потребують елементарної консультації, яка допоможе подолати їм певний страх перед судом, суддею, офіційними процедурами, тощо. За спостереженнями наших юристів, в судах часто можна почути негативний тон, пересилання людини із кабінету в кабінет, де вона змушена відстоювати довжелезну чергу . Це все негативно відображається на загальному іміджі судової влади в Україні. Крім того, люди часто не знають до якого суду звертатись, не завжди можуть зорієнтуватися в інформаційних стендах, зразках процесуальних документів, тощо. Внаслідок цього у них формується негативна думка про те, що в суді  не можна добитися правди.

В Апеляційному суді схвально зустріли таку ініціативу, адже це допоможе виявити приховані недоліки в роботі та усунути їх.
- Усі критичні зауваження та побажання, висловлені відвідувачами суду, будуть враховані, - запевнив голова Апеляційного суду Чернігівської області Садіг Тагієв. - Суд зацікавлений у тому, щоб громадяни, які звернулися за захистом своїх прав, покинули приміщення із відчуттям торжества справедливості. Цього можна досягти, насамперед, законними та справедливими судовими рішеннями, але не менш важливими є комфорт, ввічливість працівників, доступність інформації, дотримання процесуальних строків, тощо. Суд просто зобов’язаний бути авторитетним – реальним гарантом і надійним захисником прав та інтересів громадян. Наше завдання, щоб українське правосуддя поважали в усьому світі: справедливий суд держави – це його авторитет за її межами.
Виконавчий директор Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги Віталій Місяць підтримав думку, що зміни в судовій системі необхідні задля того, аби кожен громадянин мав довіру до судової влади та знав, що звернення до суду не є «тяганиною», а реальним шансом вирішити проблему в правовому полі.

В ході реалізації проекту буде зібрана та проаналізована інформація за такими параметрами як, наприклад, доступність суду, зручність та комфортність перебування в суді, повнота та ясність інформації, прийнятність витрат, пов’язаних зі зверненням до суду, доступність правової допомоги у разі необхідності, дотримання термінів судового розгляду, сприйняття роботи працівників апарату суду, сприйняття роботи судді.

Результати дослідження будуть презентовані в Чернігові на початку 2015 року.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини