Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:01:54

Громадськість розпочинає моніторинг фінансової прозорості управлінь охорони здоров’я Чернігівщини

18.11.2014   12:07Агенцiя

В листопаді Чернігівська обласна ГО «Центр політичних студій та аналітики» та Чернігівська міська молодіжна ГО «Освітній центр «Ініціатива» розпочали в Чернігівській області реалізацію проекту «Підвищення фінансової прозорості та бюджетної підзвітності місцевих управлінь охорони здоров’я».

Протягом шести місяців громадські аудитори проводитимуть антикорупційний моніторинг державних закупівель в сфері охорони здоров’я, підготують серію аналітичних досліджень та журналістських розслідувань про державні закупівлі в даній галузі в умовах нового законодавства, а також про ефективність реалізації регіональних бюджетних програм в медичній сфері. При виявленні фактів, що можуть свідчити про порушення законодавства, інформація буде поширюватися серед ЗМІ та передаватися відповідальним чиновникам та правоохоронним органам. Крім цього планується також підготовка громадських бюджетів за 2014 та 2015 рр., сфокусованих на сфері охорони здоров`я відповідно до методології розробленої експертами ЦПСА.

Метою реалізації проекту є запровадження комплексної системи громадського контролю за повнотою бюджетних видатків з цільових програм та здійсненню закупівель розпорядниками бюджетних коштів, які відповідальні за централізовану закупівлю ліків, медичного обладнання, товарів та послуг для закладів охорони здоров’я та уразливих верств населення, що у свою чергу дозволить підвищити ефективність та прозорість використання бюджетних коштів у сфері охорони здоров’я в області.

Повноцінна реалізація проекту можлива за умови створення антикорупційної коаліції за участі громадських аудиторів, уразливих груп населення, профільних громадських організацій, місцевих депутатів та журналістів.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини