Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:26:49

Чернігівські УБОЗівці затримали групу розбійників

05.11.2014   07:31

Чернігівські УБОЗівці затримали групу розбійників (фото1)Працівники УБОЗ УМВС України в Чернігівській області затримали трьох громадян України, які за попередньою змовою з погрозами застосування насильства скоювали розбійні напади на території області.

 Зокрема, доведено їхню причетність до скоєння у червні нинішнього року розбійного нападу на заможну, за сільськими мірками, родину в одному з сіл Чернігівського району.
Погрожуючи господині застосуванням вогнепальної зброї, молодики вдерлися до її помешкання та заволоділи комп'ютерною та оргтехнікою, мобільними телефонами, ювелірними виробами, пневматичним пістолетом, а також незначною сумою грошей.

Як повідомив т.в.о. начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, з метою викриття та затримання організованої розбійницької групи працівниками обласного підрозділу УБОЗ було реалізовано комплекс оперативно-розшукових заходів, залучено спеціальні технічні засоби. В результаті напруженої роботи оперативники встановили особи підозрюваних, а також місце, де вони переховувалися.

Для затримання небезпечного угруповання найбільш досвідчені працівники УБОЗ виїхали до одного з райцентрів Київської області, - розповів Вадим Сергійович. Двох зловмисників, справді, було затримано, а третьому тоді вдалося уникнути зустрічі з правоохоронцями. Проте робота з його розшуку не припинялася. І ось днями працівники спецпідрозділу затримали і його - вже в іншому райцентрі Київщини. Цього молодика, як і обох його спільників, заарештовано та поміщено до СІЗО м. Чернігова.

В ході проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання одного з членів угруповання працівники міліції виявили та вилучили короткоствольну вогнепальну зброю - пістолет калібру 9 мм. Згідно з висновком експертів-криміналістів, цей пістолет визнаний бойовою зброєю, придатною для стрільби.

Триває досудове розслідування кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України («розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище») та частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами. Максимальне покарання за тяжчою з них - позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини