Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:06:27

Затриманий на Чернігівщині палій виявився вбивцею

31.10.2014   09:59

В Бобровицькому районі Чернігівської області правоохоронці затримали хронічного палія, який, перейшовши межу, вбив чоловіка та спалив його помешкання у спробі «замести» сліди особливо тяжкого злочину.

У початковій інформації, що надійшла зранку 29 жовтня до чергової частини Бобровицького райвідділу внутрішніх справ від працівників місцевого підрозділу Державної служби з надзвичайних ситуацій, йшлося про пожежу приватного будинку.

На згарищі було виявлено обгорілий труп чоловіка, очевидно, господаря. До місця виклику виїхала слідчо-оперативна група міліції та керівництво райвідділу.

Затриманий на Чернігівщині палій виявився вбивцею (фото2)Страшну картину, побачену правоохоронцями, можна описати одним словом: рештки. Вогонь не залишив практично нічого. Рештки будівлі, рештки груби, поруч на підлозі - рештки господаря. Від людини залишились тільки фрагменти тулуба та голови.

Вся обстановка на місці події явно вказувала на традиційну для холодної пори року причину пожежі - несправність опалення. Але огляд тіла загиблого насторожив правоохоронців. На обгорілій голові покійника були виявлені тріщини, нехарактерні для звичайної пожежі. Судово-медичний експерт після дослідження трупа в морзі центральної районної лікарні був категоричним: потерпілому проламали голову, що й стало причиною смерті. Отже, зробили висновок правоохоронці, пожежа була покликана приховати сліди вбивства.

Як розповів начальник Бобровицького РВ УМВС підполковник міліції Ігор Пузіков, наслідком такого висновку стало негайне додаткове залучення до розкриття цього злочину досвідчених оперативників карного розшуку та слідчих з обласного Управління МВС. Почалася перевірка піднаглядового елементу, подвірний обхід з опитуванням населення, інші оперативно-розшукові заходи. В поле зору міліціонерів потрапив 20-річний місцевий житель, який, незважаючи на свій молодий вік, вже неодноразово мав проблеми з законом. Його попередні судимості були пов'язані з крадіжками з помешкань та господарств громадян, причому сліди свого проникнення він полюбляв приховувати шляхом підпалу.

В результаті кропіткої роботи оперативники встановили місце перебування «піромана» та затримали його. Молодик визнав свою провину і дав правдиві свідчення. Як пояснив підозрюваний, перед скоєнням злочину він разом зі своєю майбутньою жертвою вживав алкогольні напої. В процесі пиятики господар та гість посварилися. Від слів перейшли до справи, вимахуючи кулаками. Вирішальну перевагу здобув гість, вхопивши важку металеву кришку від гусятниці та відгамселивши нею опонента по голові.

Коли господар впав на підлогу, лють молодика трохи відступила, і він побачив, що потерпілий не подає ознак життя. Тоді зловмисник вирішив діяти у звичний спосіб - підпалити будинок, мовляв, вогонь усе покриє. Причому досвідчений палій організував усе настільки професійно, що у вогнеборців практично не було шансів урятувати будівлю. Але професіоналізм міліцейських оперативників та експертів палій-убивця все-таки не врахував.

Керівник Бобровицької районної міліції повідомив, що підозрюваного в скоєнні особливо тяжкого злочину затримано згідно статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України і поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Відкрите кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України («умисне вбивство»), що передбачає від семи до п'ятнадцяти років ув'язнення.

Ведеться досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.