Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:34:18

Групу неповнолітніх крадіїв виявили на Чернігівщині

31.10.2014   07:30

Злочинну групу, яка у південній частині Козелеччини, що на Чернігівщині спробувала зажити сумної слави «грози двоколісного транспорту», в результаті оперативно-розшукових заходів вчасно зупинили працівники Козелецького райвідділу внутрішніх справ.

Вранці 29 жовтня до чергової частини Козелецького райвідділу УМВС України в Чернігівській області звернувся 53-річний житель одного з сіл району, найближчих до межі з Київською областю.

Чоловік повідомив про викрадення старенького мотоцикла «ІЖ-Планета», який зберігався в гаражі його господарства.

Як розповів начальник Козелецького РВ УМВС полковник міліції Анатолій Семикопний, на місце події було направлено слідчо-оперативну групу райвідділу у повному складі, а також додатково працівників сектору карного розшуку. Правоохоронці встановили, що невідомі зловмисники вночі зірвали навісний замок на воротах гаража і тихенько, вочевидь не заводячи двигун, викотили звідти мотоцикл. Внаслідок ретельного огляду місця події міліціонери зуміли відшукати сліди викраденого транспортного засобу та відстежили, в якому напрямку попрямували зловмисники.

Після цього оперативники склали план розшукових дій, який передбачав відпрацювання низки сіл на напрямку руху зловмисників, і взялися до його реалізації. Перш за все, було відпрацьовано підобліковий контингент - раніше засуджених осіб, таких, що зловживають алкоголем, інших громадян, схильних до асоціальної поведінки. В процесі цієї роботи пильну увагу оперативників привернув неповнолітній житель Броварського району Київщини, якому невдовзі має виповнитися 18 років. Цей юнак походить з неблагополучної родини і, за отриманою інформацією, своєю поведінкою явно наслідує приклад батька - шестикратно судимого рецидивіста.

Саме в господарстві цього хлопчини і було виявлено крадений мотоцикл. В ході подальшої перевірки працівники міліції з'ясували, що незаконне заволодіння транспортним засобом молодик скоїв не сам, а спільно ще з двома юними односельцями: 18-річним (саме його зловмисник назвав головним у їхній компанії) та 13-річним, також вихідцями з неблагополучних сімей. Також було встановлено «послужний список» групи крадіїв. Виявилося, що за дві доби до заволодіння мотоциклом вони навідали гараж у іншому господарстві того ж села, теж зірвали навісний замок, але моторного транспорту всередині не знайшли. Натомість викрали два велосипеди марки «Ардіс», які відтягли у двір все того ж неповнолітнього жителя Київщини.

Мотоцикл та один з велосипедів у юного зловмисника вилучено. А от другу веломашину, замість «відповідального зберігання» спільної здобичі, хлопчина виміняв у знайомого на модну електронну іграшку - планшет. У кого саме, наразі встановлюється.

За фактами обох правопорушень працівники міліції відкрили кримінальні провадження за ч. 3 статті 185 Кримінального кодексу України («крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення або сховище») та за ч.2 статті 289 КК України («незаконне заволодіння транспортним засобом, скоєне за попередньою змовою групою осіб або з проникненням у приміщення чи інше сховище»). За найтяжчою з них молодикам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Триває досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини