Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:02:55

Інтернет-шахраї "поповнюють" список своїх жертв

29.10.2014   17:39

Незважаючи на численні застереження правоохоронців бути обачними з операціями купівлі чи продажу в мережі Інтернет, на гачок шахраїв знову потрапляють довірливі громадяни.

Як правило, зловмисники випитують дані, за допомогою яких можна обнулити рахунок Вашої картки, не вставляючи її в банкомат. Інтернет-шахраї моніторять сайти оголошень і телефонують «з метою купити товар», при цьому розпитують та виявляють неабияку зацікавленість, гарно пояснюють, що готові скинути гроші наперед, наприклад, на картку будь-якого банку і в подальшому будуть очікувати на відправку поштою товару. Все б нічого, але в більшості такі люди діють за одним і тим же сценарієм.

Вчора до Чернігівського міськвідділу міліції звернувся 54-річний житель обласного центру й повідомив, що він перевів кошти в сумі 545 гривень якійсь особі в рахунок передплати за мобільний телефон, оголошення про продаж якого знайшов на одному із Інтернет-сайтів. Але після цього минуло вже декілька днів, та й до цього часу він не отримав ні телефону, ні грошей назад.

З аналогічною заявою також звернулася до Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ і 26-річна жителька обласного центру. Вона заявила, що коли продавала дитячу коляску через один із Інтернет-сайтів, невідома особа заволоділа її грошима.
З’ясувалося, що чернігівка розмістила у мережі Інтернет оголошення про продаж дитячої коляски. Невдовзі до неї зателефонував «покупець» з наміром придбати товар.

Потім мова зайшла про ціну та спосіб розрахунку. Шахрай, дізнавшись про наявність у продавця коляски кредитної картки одного з відомих банків, домовився перерахувати гроші саме на неї. Того ж дня на її телефон знову зателефонував невідомий і, відрекомендувавшись співробітником банку, повідомив, що на її кредитну картку повинні зарахуватися гроші, але для цього потрібно активувати на картці послугу для прийняття платежу з іншого рахунку.

Словом, виклала потерпіла шахраєві всю інформацію, яку той у нього просив, після чого на її телефон надійшло СМС-повідомлення про зняття з її кредитної картки грошей у сумі 257 гривень. Усіх, що були на рахунку.

Варто сказати, що на сьогоднішній день банківська картка є майже в кожного, тож будь-яка людина, на яку потрапляє шахрай навмання, — потенційна жертва. Отже, ще раз для користувачів мережі Інтернет порада, як не стати жертвою шахрая: ніколи не кваптеся ділитися конфіденційною інформацією, зверніться до банку і впевніться у тому, що інформація запитується дійсно представниками банку і в обґрунтованих цілях.

У жодному разі не повідомляйте по телефону свої дані. Таке просте правило є надійним способом уникнути шахрайських дій та отримати чи продати бажаний товар.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини