Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:17:20

В Прилуках міліція затримала двійцю грабіжників

29.10.2014   07:46

Завдяки оперативному реагуванню на повідомлення про кримінальне правопорушення та чіткій взаємодії різних служб міліції працівники Прилуцького міського відділу УМВС «за гарячими слідами» розкрили пограбування двох місцевих жителів.

Вночі 27 жовтня до Прилуцького міського відділу внутрішніх справ звернулися двоє молодих місцевих жителів, 1991 та 1992 років народження, із заявами про скоєні у відношенні них пограбування. Внаслідок злочинів обидва юнаки позбулися засобів зв'язку - смартфону та мобільного телефону.

Потерпілі в ході їх опитування працівниками пояснили, за яких обставин відбулося пограбування. Виявляється, під час вечірнього відпочинку в центральній частині міста не розминулися дві молодіжні компанії. Учасник однієї з них, до якої входили двоє хлопців та дівчина, просто на парковій алеї демонстративно розбив пляшку. Зустрічні хлопець з дівчиною не змовчали на це неподобство і зробили бешкетникові зауваження: мовляв, через такі вчинки окремих своїх представників країна ніяк Європи не дістанеться.

Молодиків обурила низька оцінка їхніх моральних якостей, і вони накинулися з кулаками на «любителя порядку». Але хлопчина виявився міцним і спробував дати відсіч нападникам. В процесі бійки куртка одного з них виявилася розірваною.

Тим часом і одна, й інша дівчина часу не гаяли. Тож до «високих ворогуючих сторін» невдовзі прибуло підкріплення. З'ясування стосунків молодь продовжила вже значно збільшеним кількісним складом. Власник зіпсованої куртки наполягав, щоб йому негайно заплатили та компенсували завдані збитки. Зрештою найбільш нахабний представник компанії, що вважала себе постраждалою, в процесі бійки відібрав спочатку в одного, а потім і в другого суперника мобільні термінали, і разом з друзяками вирішив забиратися геть.

Молодики поїхали з місця бійки на тому ж автомобілі, яким прибула «підмога». Пограбовані хлопці встигли запам'ятати деякі прикмети легковика і первинний напрямок його руху, після чого мерщій звернулися до міліції.

- Відразу після отримання цього повідомлення ми розпочали всі необхідні оперативно-розшукові заходи, - розповів начальник Прилуцького міського відділу УМВС підполковник міліції Олег Меша. - Відповідним чином були орієнтовані автомобільні патрулі ДАІ, які працювали в нічному місті, а також піші патрульні наряди. Досить швидко наряд ДАІ виявив автомобіль, схожий на розшукуваний, та групу молодих людей в його салоні. Один з пасажирів, прикмети якого співпадали з наданими потерпілими, мав при собі два мобільні термінали - саме тих марок і моделей, які були викрадені в ході пограбування. Ці апарати в нього було вилучено.

В діях 18-річного зловмисника вбачаються ознаки кримінального правопорушення згідно з ч.1 статті 186 Кримінального кодексу України («грабіж»), яка передбачає покарання для винних осіб у вигляді значного штрафу, виправних робіт або позбавлення волі на термін до чотирьох років. Розпочато досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини