Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:06:32

На Чернігівщині найвищий показник ліжкового фонду медичних закладів

28.10.2014   07:49

Про це повідомив начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш, на щотижневому брифінгу в облдержадміністрації.

Станом на 1 жовтня ліжковий фонд закладів охорони здоров’я Чернігівської області становить понад 11 тисяч місць. У поточному році скорочено 212, а перепрофільовано 145 ліжок. Скорочення відбувається через зменшення населення.

— Напружена суспільно-політична ситуація в країні вплинула і на сферу охорони здоров’я. Зокрема, через коливання курсу валют, Міністерству охорони здоров’я технічно складно робити закупівлю необхідних імпортних медикаментів. Виникає проблема і з тендерними угодами,— каже Петро Гармаш.— Та, не зважаючи на все це, медична галузь області ефективно працює. Уже надійшли препарати для лікування дитячої онкології на суму півмільйона гривень. Підтримуються існуючі спеціалізовані програми. Закладами охорони здоров’я області отримано медичного обладнання та апаратури на загальну суму понад 5 мільйонів гривень. У тому числі близько 351 тисячі гривень — кошти місцевого бюджету, все інше — спецкошти та благодійна допомога.

Значно поліпшило якість та швидкість надання медичних послуг отримання у поточному році 38-и спеціалізованих автомобілів. Все інше — спецкошти та благодійна допомога.

На виконання обласної програми «Енергозбереження Чернігівської області на 2009-2015 роки» у поточному році в закладах охорони здоров’я здійснено часткову заміну ламп розжарювання на економічні, замінено вікна.

Також, за кошти інвесторів, 57% медичних закладів (здебільшого ФАП-и та амбулаторії) переведено на альтернативні види палива. У планах — використання твердого палива і в обласному протитуберкульозному диспансері.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини