Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:13:40

Найчастіше до податкової пишуть чоловіки

23.10.2014   09:31

Робота зі зверненнями громадян - пріоритетний напрям в роботі Головного управління Державної фіскальної служби в Чернігівській області.

Адже Конституцією України гарантовано право громадян на звернення до органів державної влади. Особисте право на звернення забезпечує можливість відстоювати свої права та законні інтереси, а також відновлювати їх у разі порушення.

За дев'ять місяців до органів ДФС області надійшло 309 письмових та усних звернень від громадян. Порівняно з відповідним періодом минулого року - на 156 менше.
Найчастіше громадяни з'ясовували нюанси щодо адміністрування податку на доходи фізичних осіб (64 звернення або 20,7 відсотка від загальної кількості).

Основні питання, що порушувалися у зверненнях, заявах, пропозиціях та зауваженнях - контрольно-перевірочна робота, місцеві податки та збори, плата за землю, реєстраційні номери облікових карток, єдиний соціальний внесок тощо.

У 22 зверненнях громадяни повідомляли про ухилення від сплати податків.

Найчастіше до податкової пишуть чоловіки - саме від них надійшли 54 відсотки звернень. Найбільше письмових звернень надіслали також підприємці та пенсіонери.
Кожне звернення ретельно вивчалося і розглядалося фахівцями за тим напрямком діяльності, проблематика якого викладена у листі. Більше 65 відсотків письмових звернень потребували роз'яснень. Вони вчасно надані.

Ще 27,8 відсотка звернень вирішені позитивно. Три звернення не підлягали розгляду та одне відправлено за належністю.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини