Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:11:24

Органи прокуратури постійно здійснюють роботу щодо захисту інтересів держави в судовому порядку

16.10.2014   15:09

Упродовж поточного року органами прокуратури Чернігівської області пред’явлено позовів щодо захисту інтересів держави на суму понад 220 млн. грн.

Сума, на яку задоволено позови, склала майже 163 млн. грн. Реально надійшло до бюджету та добровільно відшкодовано майже 82 млн. грн. У провадженні судових інстанцій перебуває ще 80 справ за позовами прокурорів на загальну суму майже 15 млн. грн.

На захист інтересів громадян до суду направлено 88 позовів на суму 1 млн. грн., з них задоволено позовів на суму 941 тис. грн., з них на погашення заборгованості по заробітній платі 596 тис. грн.

Протягом цього року за результатами вступу прокурорів у справи на захист інтересів держави судами прийнято рішень на користь держави на 20,7 млн. грн.

Пріоритетними визначено захист державних інтересів у сфері державних закупівель (завищення вартості робіт при будівництві, закупівлі товарів, проведенні ремонтних робіт) та активізовано діяльність на вказаному напрямі.

У поточному році заявлено 8 позовів про визнання безпідставно укладеними договорів про фінансування робіт за рахунок бюджетних коштів на загальну суму 23 млн. грн.

У поточному році на захист інтересів держави у сфері паливно- енергетичного комплексу до суду заявлено 8 позовів про стягнення заборгованості за поставлений природний газ на суму 98,3 млн. грн.

Рішеннями судів користь НАК «Нафтогаз України» стягнуто 94 млн. грн.

У сфері охорони навколишнього природного середовища до суду заявлено 42 позови, з яких 41 задоволено на суму 4,3 млн. грн.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини