Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:24:46

Два пістолети, рушницю та 250 грамів пороху вилучили правоохоронці за минулу добу

11.10.2014   11:10

В ході проведення оперативно-профілактичного відпрацювання області працівниками міліції за минулу добу було виявлено та вилучено два пістолети, рушницю та 250 грамів пороху, які зберігалися незаконно. Як повідомив заступник начальника УМВС - начальник кримінально міліції області Олексій Литвинко, вилучення проходили в трьох районах області та місті Чернігові.

Так, в одному з сіл Корюківського району у 59-річного місцевого жителя виявлено та вилучено саморобний пристрій, зовні схожий на самопал, а в Чернігові співробітники служби боротьби з незаконним обігом наркотиків у 25-річного місцевого жителя виявили та вилучили предмет зовні схожий на пістолет та 5 набоїв до нього калібру 9мм.

Згідно висновку експерта, вказаний предмет є ручною короткоствольною вогнепальною зброєю, переробленою саморобним способом шляхом викручуванням втулки з каналу ствола стартового пістолету «Zoraki», який придатний для стрільби, а набої - виготовлені кустарним способом та також придатні до стрільби.

Інформація по обох фактах внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 «незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», що передбачає позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

В селі Понорниця, Коропського району співробітники карного розшуку, шляхом реалізації оперативної інформації, виявили та вилучили у місцевого жителя рушницю, перероблену для стрільби малокаліберними набоями, калібру 5,6 мм.

Інформацію зареєстровано в ЄРДР за ст.263 ч.1 «незаконне поводження зі зброєю...» та розпочато досудове розслідування. Але кульмінацією цього дня стало вилучення Бахмацькими правоохоронцями в смт.Дмитрівка у місцевого жителя 250 грам сухої речовини коричневого кольору, за своїми зовнішніми ознаками схожої на порох. Речовину відправлено на експертизу. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини