Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:28:25

Правоохоронці виявили факт підкупу виборців

11.10.2014   07:31

Слідчими одного з райвідділів в Чернігівській області відкрите кримінальне провадження за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права (підкупу виборців), яке виразилось у передачі представником штабу кандидата голові сільської ради населеного пункту конверта з, так званою, грошовою допомогою від депутата на розвиток села.

До чергової частини одного з районів області надійшла інформація про те, що в населеному пунктів на святкуванні дня села представник штабу кандидата у народні депутати України урочисто передав голові сільської ради конверт, повідомивши при цьому, що передає грошову допомогу від депутата на розвиток села. В свою чергу, завідуюча будинком культури пояснила місцевим мешканцям, що свято відбувається завдяки допомоги зазначеного посадовця.

Згідно чинного законодавства, вищевказані дії підпадають під «перешкоджання здійсненню виборчого права» (підкуп виборців). На місце події виїжджала та працювала слідчо-оперативна група та керівництво райвідділу. Дана інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч.1 ст.157 Кримінального кодексу України «перешкоджання насильством, обманом, погрозами, підкупом або іншим чином вільному здійсненню громадянином права обирати і бути обраним», що передбачає обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.

За даним фактом триває досудове розслідування, а міліція звертається до всіх кандидатів в народні депутати та їх довірених осіб, а також до членів виборчих штабів не виходити за рамки чинного законодавства та не порушувати права громадян на вільне волевиявлення. Стаття 157 «перешкоджання здійсненню виборчого права» Кримінального кодексу України передбачає максимальний термін покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини