Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 22:32:05

Штрафи за виготовлення та продаж підпільного алкоголю збільшилися у десять разів

01.10.2014   14:52Агенцiя

Покарання за порушення на ринку алкогольної продукції стали суворішими. Відповідні зміни до законодавства набрали чинності з 4 вересня.

Як повідомив начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Ігор Пирог, нововведення передбачають штраф у сумі 85 тисяч гривень за виготовлення спирту без наявності ліцензії. За підпільне виготовлення алкогольних напоїв з будь-якого спирту оштрафують не менше, ніж на 15 тисяч гривень.

За оптову чи роздрібну безліцензійну торгівлю спиртом, алкоголем або тютюном доведеться сплатити 17 тисяч, а раніше за це штрафували лише на 1,7 тис.грн.

Оптова торгівля коньяком, горілкою, лікеро-горілчаними виробами та вином за ціною, яка нижче мінімально встановленої законодавством, штраф становить 10 тисяч гривень. На стільки ж оштрафують і за роздрібну торгівлю за цінами, які перевищують максимальні роздрібні. Раніше за це штраф був не менше 1 тисячі гривень.

Тож продавці спиртного мають зважити, чи вигідно тепер порушувати законодавство? Відповідь однозначна – ні.

У відділі контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів нагадують про перелік документів, які потрібні для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Перш за все, необхідно подати заяву. До неї додати довідку про реєстрацію електронних контрольно-касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій), що знаходяться у місці торгівлі. Також потрібна платіжне доручення з відміткою банку про сплату.

У заяві додатково зазначаються перелік електронних контрольно-касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також адреса місця торгівлі.

У разі зміни відомостей, зазначених у виданій суб'єкту господарювання ліцензії (за винятком змін, пов'язаних з реорганізацією суб'єкта господарювання), подається заява про оформлення ліцензії на новому бланку у зв'язку зі зміною відомостей, зазначених у виданій ліцензії.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.