Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 11:48:36

Чернігівські оперативники закрили наркопритон

23.09.2014   14:24

Працівники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Чернігівського міськвідділу УМВС в Чернігівській області виявили приватну квартиру-притон, де виготовляли та вживали ацетильований опій.

Як розповів начальник Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ полковник міліції Володимир Рапута, до співробітників міліції надійшла інформація, що в одній з квартир у багатоповерхівці не лише виготовляється ацетильований опій, а й продається наркозалежним для подальшого вживання.

Вже в подальшому в ході перевірки співробітники міліції встановили, що 30-річний чоловік, який і сам тривалий час вживає наркотичні засоби, облаштував свою квартиру під міні-лабораторію з виготовлення наркотиків. А щоб знайомим наркоманам далеко не ходити і «не світитися», надавав своє помешкання для вживання виготовленої «ширки».

Під час проведення санкціонованого обшуку співробітники міліції вилучили в квартирі не лише готову «продукцію» на суму понад 600 гривень за цінами «чороного ринку», а й приладдя для її виготовлення - каструлі, друшляк, медичні шприци з прекурсорами. Також під час обшуку в будинку були затримані троє наркозалежних, які тільки-но вжили наркотики і перебували, як вони кажуть, під «кайфом». Серед них була і 31-річна жінка.

Володимир Рапута повідомив, що за даним фактом відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) - караються позбавленням волі на строк до трьох років та частиною 1 статті 317 Кримінального кодексу України (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також надання приміщення з цією метою) - караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років. Ведеться досудове розслідування.

Окрім цього факту співробітники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ провели санкціонований обшук у власника ще однієї з квартир. Правоохоронці мали інформацію, що 35-річний наркозалежний, який ніде не працює, задля купівлі чергової дози наркотиків скоює крадіжки. І дійсно, під час проведення обшуку в його квартирі правоохоронці виявили не лише наркотичні речовини, а й дві болгарки, дриль, кабель та коробку з інструментами, походження яких в квартирі наркозалежного буде з'ясовано в ході досудового розслідування. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) - караються позбавленням волі на строк до трьох років.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.