Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:17:48

2775 гривень зібрав книжковий розпродаж на Алеї героїв

23.09.2014   14:03Агенцiя

Упродовж двох тижнів за ініціативою Медіа-центру «Моє місто» тривав збір вже прочитаних книг, які припадали пилом на полицях в оселях чернігівців. Так було зібрано понад 500 видань (українська та російська класика, дитячі книжки, твори сучасних українських авторів і місцевих письменників, краєзнавців, фотоальбоми, довідкова та енциклопедична література).

Під час святкування Дня міста на Алеї героїв упродовж двох днів (замість анонсованого одного дня) діяв благодійний «книжковий ярмарок», і в результаті зібрано 2775 гривень! Вони будуть спрямовані на психологічну підтримку родин загиблих воїнів і допомогу пораненим, що нині проходять реабілітацію в місцевому госпіталі. До речі, купюри потрапляли до запечатаних прозорих скриньок, звідти їх вилучила та перерахувала ревізійна комісія Єдиного волонтерського центру.

До реалізації цієї ініціативи підключилися ГО «Молодь демократичного альянсу» (саме ці юнаки та дівчата стали волонтерами, які в свій вільний час пакували, перевозили, розкладали книги на імпровізовані прилавки та торгували), товариство «Просвіта» та Єдиний волонтерський центр, Чернігівський педагогічний університет ім. Т.Г. Шевченка та Інженерно-будівельний факультет ЧНТУ, де діяли «точки збору» книжок. Дякуємо всім за допомогу!

Нашу благодійну акцію підтримали відомі письменники та журналісти, музиканти та науковці, студенти та пенсіонери. Тож покупець мав вибір і за досить помірну ціну міг придбати твори українських чи російських класиків, твори сучасних українських авторів (в тому числі Ірен Роздобудько, Любка Дереша, Оксани Забужко та інших), видання наших земляків Сергія Павленка, Олени Печорної, Олени Конечної, Василя Чепурного, Віри Зайченко та Сергія Горобця, історичну літературу та краєзнавчі нариси – деякі книги з автографами авторів.

У благодійну акцію «Купи книгу – підтримай родину воїна» зробив внесок, зокрема, відомий письменник Юрій Сбітнєв, який передав на ярмарок роман-дилогію «Великий князь» про благовірного князя Ігоря Чернігівського з автографом. Письменник і журналіст Сергій Павленко приніс близько сотні видань зі своєї власної бібліотеки, частина з них – це твори пана Сергія, присвячені життю гетьмана Івана Мазепи, загибелі Батурина тощо. Науковець Віра Зайченко принесла гарний авторський фотоальбом, присвячений вишивці та кілька краєзнавчих брошур. Краєзнавець Сергій Горобець – цінні видання з серії «Джерелознавство з історії України». Книгу «Грози над Туровцем» зі столиці на ярмарок передав письменник Володимир Даниленко.

Багато чернігівців приносили книги прямо на розпродаж і таким чином також робили внесок у благодійну справу. Багато хто дізнався про цю акцію безпосередньо на Алеї героїв і запитував, куди ще можна приносити прочитані книги. Тому, вочевидь, в одній з книгарень Чернігова можна було б зробити куточок на зразок «букініста», куди б і дорослі, і малі, мали змогу приносити свої книги, а інші б їх купували за невелику ціну, і частину виручених таким чином коштів власник спрямовував би на добрі справи.

Отже, хоча організатори акції й розпродали значну частину зібраних книг, залишилося ще близько 200 видань, які вони мають намір передати до бібліотеки Чернігівського військового госпіталю. А дитячу літературу – до однієї з дитячих бібліотек нашого міста. Про витрачання коштів на надання психологічної допомоги вони обіцяють звітувати перед громадськістю поетапно.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини