Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:37:59

Відбулося засідання "круглого столу" на тему "Розвиток туристичної галузі в Чернігівській області"

19.09.2014   07:05Агенцiя

Організатором засідання виступило КП «Центр державно-приватного партнерства» Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації.

В засіданні «круглого столу» з обговорення питання розвитку туристичної галузі прийняли участь: директор Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації Олег Міщенко, науковий керівник «Інституту інтелектуальних інвестицій» Валентин Підвисоцький, перший заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко, начальник управління стратегічного розвитку та туризму міської ради Борис Атрощенко, генеральний директор Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Андрій Острянко, голова правління ПАТ «Полікомбанк» Микола Тарасовець та керівники місцевого самоврядування, громадських організацій і агентств.

Під час зустрічі директор Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації Олег Міщенко наголосив, що розвиток туристичної галузі – це один із пріоритетних напрямків соціального-економічного розвитку регіону. В останні роки туризм став однією із найприбутковіших галузей світової економіки. Чернігівська область має надзвичайно великий туристично-рекреаційний потенціал. Саме туризм забезпечує відновлення фізичних та духовних сил людини, її працездатності і здоров’я, сприяє підвищенню зайнятості населення, розвитку ринкових відносин, міжнародному співробітництву. Розвиток туристичної галузі буде сприяти залученню інвестицій в область.

Учасниками засідання обговорено питання щодо створення інвестиційно-інноваційного туристичного кластеру Чернігівської області.
Водночас, визначені основні стратегічні завдання, а саме:
- забезпечення збалансованого розвитку області та управління туристичним середовищем;
- створення цікавих туристичних продуктів на основі туристичного потенціалу області;
- забезпечення галузі висококваліфікованими кадрами для обслуговування туристів;
- активна рекламно-інформаційна діяльність.

Головним завданням визначено формування на території області конкурентоспроможної туристично-рекреаційної галузі як однієї з провідних галузей економіки та створення туристичного продукту, здатного максимально задовольнити потреби внутрішнього і міжнародного (в’їзного) туризму. Об’єктивно регіон для цього має всі необхідні передумови.

Отже створення туристичного кластеру передбачає здійснення комплексу заходів щодо удосконалення системи державного регулювання туризму, розвитку матеріально-технічної бази та туристичної інфраструктури, ефективного використання наявних рекреаційних ресурсів, збереження історично-культурної спадщини.

В результаті переговорів учасники засідання вирішили доручити КП «Центр державно-приватного партнерства» спільно з Чернігівською агенцією регіонального розвитку «Вектор» розробити модель взаємодії суб’єктів – учасників кластеру, та внести пропозиції щодо активізації їх роботи в маркетинговому та організаційному аспектах, за принципом технічного коридору, для затвердження на наступному засіданні «круглого столу».
 

Останні новини Чернігівщини

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини