Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:05:44

Корюківські правоохоронці виявили притон та півкіло макової соломи

06.09.2014   14:36

Дільничні інспектори міліції Корюківського райвідділу УМВС спільно з працівниками сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків виявили в господарстві 35-річного жителя села Тютюнниця цілий букет «наркозлочинів»: наркопритон, півкіло макової соломи та плантацію конопель з чотирьох десятків кущів.

Отримавши оперативну інформацію про те, що один із жителів вищевказаного села займається культивуванням конопель, працівники міліції Корюківського райвідділу внутрішніх справ за погодженням з прокурором району отримали ухвалу суду на проведення в його господарстві обшуку і вирушили до нього.

В ході обшуку правоохоронців чекав «сюрприз» - крім очікуваних стебел конопель, які господар дбайливо вирощував серед городини, в його помешканні було виявлено та вилучено пакет з подрібненою маковою соломою вагою близько півкілограма, а також облаштований в господарському приміщенні притон, де на момент обшуку перебувало два його «відвідувачі».

Як пояснив власник помешкання, маковиння він приготував для власних потреб (бо сам є споживачем наркотиків), коноплі вирощував теж не для продажу, а приміщенням просто поділився з приятелями. Але всього виявленого буде досить, щоб запроторити його за грати на тривалий термін. Так, згідно частини 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) - йому загрожує позбавлення волі на строк до трьох років; згідно частини 1 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель) — обмеження волі на строк до трьох років, а за частиною 1 статті 317 Кримінального кодексу України (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також надання приміщення з цією метою) - його чекає позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років. Триває досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини