Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 18:45:31

Сьогодні треба посилено допомагати фронту і зміцнювати оборону кордону

02.09.2014   16:37

Про це йшлося на прес-конференції, яку 2 вересня для засобів масової інформації провів голова обласної ради Микола Звєрєв.

Насамперед, керівник відзвітував перед журналістами про своє відрядження в зону АТО на схід України, куди вже не вперше супроводжував вантаж гуманітарної допомоги для особового складу чернігівських батальйонів, а також окреслив проблемні аспекти оборонного облаштування кордону та захисту області і держави від російської агресії.

За словами керівника, в нинішніх складних військово-політичних умовах, коли на сході країни розпочалася повномасштабна війна не лише з терористами, але й з регулярною армією сусідньої держави, потрібно терміново оголошувати військовий стан і всім миром стати на захист територіальної цілісності, незалежності і суверенітету України. Сьогодні, зазначив він, координація всіх військових дій по обороні держави повинна належати Генеральному Штабу Збройних Сил України, який би сконцентрував всі зусилля армії і народу для відсічі ворожої агресії.

Микола Звєрєв наголосив, що неодноразово порушував перед вищим керівництвом держави і, зокрема перед Міністром оборони, питання про негайну передислокацію Штабу Північного оперативного військового командування з Рівного до Чернігова. Адже це - в інтересах підвищення обороноздатності і боєготовності північних рубежів нашої країни і навіть всієї Європи. Ще одна з наболілих проблем, яку назвав журналістам керівник, - «п’ята колона», що розхитує державний політичний устрій із середини. Микола Звєрєв закликав майстрів пера і слова ще активніше боротися на шпальтах газет, в теле- і радіоефірі проти розгорнутої сусідньою державою інформаційної війни.

Він також заявив, що після останнього Майдану в Україні не виконано більшість вимог протестувальників: панує корупція, не прийнято нового виборчого законодавства, на здійснено реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади, відсутні системні зміни в економіці і соціальній сфері тощо. Ці наболілі проблемні питання вимагають негайного вирішення.

В ході розмови із журналістами голова обласної ради поділився тими напрацюваннями на користь української армії, які робить Українська Асоціація обласних та районних рад, де він очолює одну із її Комісій. На кошти членів цього громадського об’єднання для потреб учасників АТО нещодавно було придбано літак АН-2.

За словами керівника, зважаючи на сучасні виклики, сьогодні зусилля влади також спрямовані на відродження 171-го ремонтного заводу, який у минулому був одним із базових підприємств з ремонту авіаційної техніки. Він висловив сподівання, що вже найближчим часом його роботу буде поновлено.

Микола Звєрєв звернув увагу журналістів на низку інших важливих питань, від вирішення яких залежатиме зміцнення обороноздатності та захисту територіальної цілісності нашої держави, а також відповів на численні запитання.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини