Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:52:58

Антошин у лікарні, ще п'ятеро травмованих - результат поїздки до Прилук

02.09.2014   12:31Агенцiя

Вадим Антошин, голова Форуму порятунку Чернігова «Нове життя», перебуває у лікарні. Ще 5 представників тієї ж організації лікують тілесні ушкодження. Так завершилася поїздка до Прилук.

Про те, що трапилося 28 серпня у Прилуках, на прес-конференції розповіли члени організації «Нове життя».

- До нас надійшов лист від жителів міста Прилуки з проханням розібратися в нових тарифах, - почав свою розповідь Андрій Глаба. - У Прилуках вода за кубометр коштує 14 гривень. Це дорожче, ніж у Чернігові, та майже вдвічі дорожче, ніж у Києві. Ми відгукнулися на цей запит і поїхали до Прилук.

У перший же день візиту три зустрічі з жителями міста пройшли нормально, а наприкінці останньої під'їхав Сергій Головня, представник козацької варти, та інші активісти. Ось він, цей Сергій:

Розпочався конфлікт. Трохи пізніше приїхала міліція та міський голова Дмитро Барнаш з охороною. Вони всі разом почали нам погрожувати. В результаті нас забрали в міліцію, де ми всі написали пояснення, після чого нас відпустили.

Наступного дня у нас була готова газета і ми почали її розповсюджувати. Спокійно, мирно, без провокацій. На третій день ми запланували зустріч з вчителями. І тільки зайшли до зали, одразу мер почав нервувати. Почав писати щось на телефоні, після чого до нас підійшов начальник міліції чи його заступник. Ми не зрозуміли. Він попросив нас вийти із зали. Нас почали розпитувати, хто ми і з якими намірами тут.

Нас ніхто слухати не захотів, тільки попросили вийти на вулицю. Там уже чекали, чоловік 30 - 40. І хоча у наших листівках немає жодного сепаратистського матеріалу, нас обізвали сепаратистами. Почали штовхати, а потім і бити. Били і дівчат, і хлопців. Пошкодили мегафон. Міліціонери тільки дивилися і нічого не робили.

Ми зверталися до міліції у Прилуках і у Чернігові. Надії, що там хтось буде розбиратися, немає. Але ми не зупинимося на цьому і будемо звертатися у вищі інстанції.


Альона ШЕПІДА


http://cntime.cn.ua/chas-novini/antoshyn-u-likarni-inshi-p-iatero-likuiut-travmy-rezultat-poizdky-do-pryluk.html

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини