Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:29:30

Влада та громада повинні бути партнерами

30.07.2014   08:01

Про підсумки діяльності Громадської ради при облдержадміністрації у І півріччі 2014 року та найближчі плани говорили члени президії Громадської ради 29 липня під час прес-конференції для ЗМІ.

За словами голови Громадської ради Наталії Проскуріної, у поточному році відбулося 2 засідання ради, 3 засідання за «круглим столом», працювали робочі групи з проведення громадських експертиз та моніторингів діяльності органів влади.

Серед питань, що знаходиться в центрі уваги Громадської ради — РЛП «Ялівщина». Нині ведеться робота по формуванню пропозицій від громадськості щодо кандидатів до наглядової ради РЛП та робота над положенням про наглядову раду. Напередодні чергової сесії Чернігівської міськради Громадська рада вкотре звернулась до депутатів та міського голови про запровадження тимчасового мораторію про передачу у власність, оренду та зміну цільового призначення 3 гектарів земель лісопарку та відміну рішення про передачу у власність двом приватним особам земельних ділянок на території лісопарку «Ялівщина».

Як повідомила голова Комітету з питань збереження та використання культурної спадщини та перший заступник голови Громадської ради Тамара Петрова, Чернігівщина займає друге місце в Україні за кількістю об’єктів історико-культурної спадщини та перше місце за їх кількістю на душу населення. Тому громадськістю напрацьовується питання про створення окремого Управління охорони об’єктів культурної спадщини при ОДА.

За участі представників комітету з питань екології та природних ресурсів Громадської ради розроблено проект обласної програми регламентування чисельності безпритульних тварин гуманними методами. Нині проект проходить процедуру громадського обговорення. До Міжнародного дня безпритульних тварин радою ініційовано проведення в області місячника гуманного ставлення до тварин (16 липня – 16 серпня).

Комітетом з питань регуляторної політики та підприємництва Громадської ради було ініційовано розгляд питань, які перешкоджають розвитку підприємництва області. Нещодавно члени ради взяли участь в акції біля ПАТ «Чернігівобленерго» з вимогою полегшення доступу до електричної енергії. Найближчим часом планується зустріч підприємців області з керівництвом УМВС області, Управління СБУ в області, на якій буде обговорено питання неправомірних дій та втручання у підприємницьку діяльність з боку посадових осіб силових відомств.

Громадською радою підписано меморандум про співпрацю з ЧОДТРК «Сівер-центр», зокрема, щодо участі громадськості у підготовці щотижневої програми «Аргумент».

Спілкуючись, представники ЗМІ отримали змістовні відповіді членів президії Громадської ради стосовно розвитку дошкільної освіти, роботи РЛП «Ялівщина», соціальної напруги та екологічної безпеки на будівництва качиної ферми у Козелецькому районі, розміщення переселенців із АР Крим та зони АТО, тощо.

Наталія Проскуріна закликала присутніх не політизувати роботу Громадської ради.

— Ми розглядаємо питання, які порушує громада. Прошу всі ЗМІ підтримати нас в роботі. Якщо ми об’єднаємось у боротьбі за права громадян – разом ми досягнемо успіху, — підсумувала голова Громадської ради при ОДА.
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини