Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:28:40

В Чернігові відбулася перша "Критична маса". ВІДЕО

28.07.2014   07:26Агенцiя

25 липня Чернігів велосипедний приєднався до всесвітнього руху «Критична маса», ставши восьмим містом в Україні. В світі більше 300 міст постійно приймають участь у цьому заході, мета якого показати, що велосипедисти такі ж учасники дорожнього руху, як і автомобілісти.

«Ми не блокуємо рух - ми і є рух» - основне гасло руху.

44 велосипедисти зібралися на Красній площі обласного центру. Більшість були одягнені в жовті футболки, або мали елементи одягу чи оздоблення своєї лайби цього ж кольору, який є традиційним для «Критичної маси». Не можливо було не помітити таке яскраве зібрання. Вишукувались в колону по одному, зробили коло по Красній площі і рушили в подорож, проїхавши центральними вулицями міста. Не оминули і єдину в місті «велодоріжку», яка знаходиться по вулиці Щорса. На жаль вона зараз в поганому стані і немає відповідних позначень.

Реакція автомобілістів, на диво, була досить нормальною, багато хто вітав колону своїми гудками і привітаннями. Навіть водії маршрутних автобусів були сьогодні чемними і з розумінням відносились до невеличких порушень деяких учасників руху. Були, на жаль, і дуже не виховані водії, які своє нетерпіння супроводжували нецензурною лексикою в бік колони, яка, до речі, рухалась по головній дорозі.

Однією із вимог даного пробігу є виконання правил дорожнього руху. Більшість впорались з цим завданням.

До речі, були серед учасників і ті, що перший раз їхали по місту в колоні в загальному потоці автомобілів. Для них це був гарний урок, як треба себе вести, рухаючись по місту по автошляхах. Більш досвідчені учасники підказували новачкам.

Тобто була виконана ще одна місія – навчальна. Впродовж подорожі виникла ідея проводити навчальні поїздки з новачками по 5-10 учасників частіше. Для цього шукаємо досвідчених інструкторів, тобто велосипедистів, котрі гарно знають ПДР і готові допомагати велогромаді.
Загальна довжина маршруту склала 18,6 кілометрів і півтори години часу.

Закінчився пробіг приїздом на Красну площу, де учасники взяли участь у традиційному для «Критичної маси» фотографуванні з перевернутими до гори лайбами.

Чекаємо наступну «Критичну масу Чернігів».

Приєднуйтесь до нашого руху! Всі на лайби!


Довідково:

Ідея приєднання до даного руху виникла 29 червня від небайдужих чернігівських велоактивістів.
20 липня була створена група «Критична маса Чернігів» в соціальній мережі «В Контакті» (https://vk.com/cmchernihiv)
В русі нема керівників і підлеглих, всі рівні!
Традиційно «Критична маса» проводиться в останню п'ятницю місяця.


Велоспільнота «Лайба»


Garmata Chernigov

 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.