Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:35:16

Бійці спеціальної роти судової міліції "Грифон" відзначили 17-річчя служби

25.07.2014   07:15

В Управлінні блоку громадської безпеки УМВС України в Чернігівській області відбулися урочистості з нагоди 17 річниці від дня заснування судової міліції.

23 липня 1997 року – день створення спецпідрозділів судової міліції. На сьогоднішній день в підпорядкуванні УМВС України в Чернігівській області діє спеціальна рота судової міліції «Грифон».

Одним з основних завдань підрозділу є забезпечення безпеки учасників кримінального судочинства, працівників суду, правоохоронних органів та їх близьких родичів. З урахуванням конкретних обставин відповідно до законодавства спецпідрозділ запроваджує такі заходи, як особиста охорона, охорона житла і майна, видача зброї, засобів індивідуального захисту і сповіщення про небезпеку, забезпечення конфіденційності даних про об'єкти захисту та деякі інші.

За час свого існування чернігівський «Грифон» забезпечив особисту охорону більш, ніж 150 особам. Попит на охоронні послуги спецпідрозділу «Грифон» зростає. Люди стали більше довіряти працівникам судової міліції. Під охороною «Грифону» знаходяться 13 приміщень судових установ області, з яких 11 – цілодобово.

В цей урочистий день особовий склад від себе особисто та від керівництва Управління привітав з Днем служби командир спеціальної роти судової міліції «Грифон» підполковник міліції Олег Апекунов.
Не обійшлося і без приємних моментів – шестеро міліціонерів отримали з рук керівництва новенькі погони, бійцям було присвоєне чергове спеціальне звання. З них трьом - достроково, в порядку заохочення. Ще десятеро бійців були нагороджені грошовою винагородою.

Як сказав Олег Апекунов, вітаючи бійців, кожен день вашої праці – це випробування характеру, іспит на чесність, порядність, професійну майстерність, здатність до прийняття виваженого та своєчасного рішення. А довіра та щира вдячність громадян є найвищою оцінкою діяльності спеціального підрозділу судової міліції «Грифон».

Сам командир нещодавно повернувся зі сходу України, де разом із 16 бійцями роти брав участь в антитерористичній операції, адже «Грифон» завжди відданий своїй справі, пильнуючи Закон і честь.
 

Останні новини Чернігівщини

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION