Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:49:03

Розробляємо механізми соціального замовлення в Чернігівській області

23.07.2014   10:04Агенцiя

Ким і як формується соціальне замовлення, які механізми його представлення та контролю за виконанням, обговорили представники чернігівських громадських організацій з представниками державних установ та депутатами місцевого рівня 2 липня за круглим столом.

Минула зустріч стала першою в серії круглих столів, присвячених питанням впровадження соціального замовлення в Чернігівській області.

Розміщення замовлення на виконання соціальних послуг - це механізм реалізації в умовах ринкової економіки соціальних гарантій держави населенню. Такі гарантії містяться в Конституції України, регіональних, місцевих законах і нормативних актах. Одним з механізмів формування соціального замовлення та контролю за його виконанням є створення робочих груп в державних органах. До складу робочих груп від кожної державної установи повинні входити зацікавлені особи, які групуватимуть різні пропозиції в окремі блоки і формувати цілі програми.

За наслідками обговорення учасники засідання надали пропозиції, які стали основою для резолюції та були направлені до профільних державних установ:
1) Внести зміни до Обласної Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки «Чернігівська громада», затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2011 року (зі змінами), включивши до переліку заходів програми проведення конкурсу проектів громадських, благодійних організацій, спрямованих на реалізацію пріоритетних завдань регіональної політики.
2) Включити питання профілактики соціально-небезпечних хвороб, зокрема ВІЛ, до переліку пріоритетних завдань конкурсу.
3) Внести зміни до Обласної Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки «Чернігівська громада», затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2011 року (зі змінами), включивши до переліку заходів програми запровадження соціального замовлення для надання вразливим категоріям населення додаткових соціальних послуг, визначених за результатами оцінки потреб населення області у соціальних послугах, а також передбачити фінансування такого заходу за рахунок коштів обласного бюджету в обсязі 90 тис. грн. на рік.
4) При формуванні пріоритетів соціального замовлення доцільно включати для нього послуги соціального супроводу та денного догляду для осіб, що живуть з ВІЛ.
5) Внести зміни до Програми фінансової підтримки обласних громадських організацій інвалідів та ветеранів, затвердженою рішенням обласної ради від 25 березня 2011 року. Доцільно уточнити завдання і заходи програми щодо підтримки громадських організацій, зокрема передбачити забезпечення підтримки громадських та благодійних організацій інвалідів, ветеранів, інших організацій соціального спрямування.
6) Затвердити рішенням обласної ради Порядок розподілу коштів для підтримки організацій інвалідів,ветеранів та інших організацій соціального спрямування, яким передбачити залучення громадськості до визначення пріоритетів такої підтримки та конкурентну процедуру визначення отримувачів коштів з урахуванням вимог Порядку, затвердженого постановою КМУ від 12.10.2011 року № 1049.
7) Включити питання профілактики соціально-небезпечних хвороб, зокрема ВІЛ, до переліку пріоритетів підтримки організацій соціального спрямування за рахунок коштів обласного бюджету.
8) Сприяти втіленню на рівні міста Чернігова розробки та реалізації програми «Соціальне Таксі».
9) Створити Робочу групу із залученням представників інститутів громадського суспільства для розробки механізму реалізації соціального замовлення в Чернігівській області;

Після засідання круглого столу було запропоновано утворити робочу групу при обласній координаційній раді за участю представників Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, громадських та інших організацій для впровадження соціального замовлення в області для залучення неурядових організацій до надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів; провести на регіональному рівні обговорення механізмів запровадження соціального замовлення.

«Запрошуємо представників чернігівських громадських організацій, державних установ та депутатів місцевого рівня створювати робочі групи для опрацювання питань і пропозицій щодо впровадження соціального замовлення. Разом ми зможемо напрацювати розумні і актуальні кроки запровадження соціального замовлення в Чернігівській області» - звернулась до всіх небайдужих директор обласного відділення Всеукраїнської мережі ЛЖВ Анжела Мойсеєнко.

Про бажання долучитись до робочої групи із запровадження механізму соціального замовлення в області звертайтесь до Бубенчикової Світлани:
Контактний номер телефону – (093)769-32-36;
Електронна пошта: lgvs@yandex.ru
 

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини