Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:20:15

В Чернігові затримано молодика, який вбив, а потім спалив свою жертву

07.07.2014   07:37

Чернігівець убив покупця свого авто в підвалі будинку, спокусившись на крупну суму в гривнях і доларах.

До чергової частини Прилуцького міськвідділу внутрішніх справ надійшла заява про зникнення чоловіка, який поїхав до Чернігова. Міліція внесла відомості про подію до єдиного реєстру досудових розслідувань і почала пошуки.

А вже наступного дня правоохоронцям повідомили про виявлення в полі неподалік траси в Козелецькому районі напівспаленого тіла. Прибула на місце події слідчо-оперативна група на чолі з начальником УМВС в Чернігівській області Олегом Демченком швидко встановила особу загиблого. Ним виявився зниклий житель Прилук. Слід протекторів шин поблизу згарища свідчив, що тіло до скирти соломи явно привезли аби приховати сліди злочину.

Дружина загиблого розповіла оперативникам, що в Чернігові чоловік збирався купити автомобіль «Шевроле-Авео», який він знайшов на сайті автопродажів. Під час останньої телефонної розмови чоловік сказав їй, що технічний стан транспортного засобу не дуже добрий, тому купувати нічого не буде і вже збирається додому. Після цього телефон чоловіка більше не відповідав.

Працівники міліції почали проводити комплекс оперативно-розшукових заходів та по крихтах збирати інформацію, яка могла б допомогти в розкритті злочину. Експерти-криміналісти, провівши ретельний огляд місця злочину, зібрали для слідства багато корисної інформації. У свою чергу оперативники намагалися вийти на злочинця через оголошення про продаж автомобіля, але підозрюваний одразу після вбивства зняв його. Та міліцейським фахівцям вдалось вирахувати та знайти продавця.

Як розповів начальник Управління МВС в Чернігівській області Олег Демченко, двоє чоловіків вирішили зустрітися аби обговорити питання купівлі-продажу легковика «Шевроле-Авео». Потенцій покупець, який спочатку побував на столичному авторинку, а потім приїхав у Чернігів, навіть припустити не міг, що їде на смерть. Причина – гроші, які він мав при собі. За свідченням продавця легковика, між ним і покупцем виник конфлікт, в результаті якого господар убив свого гостя у підвалі будинку. Чоловік помер після завданих йому двох десятків ударів металевим предметом по голові.

Підозрюваний розповів, що наступного дня після вбивства він вивіз тіло жертви далеко від Чернігова, аж у Козелецький район, де облив труп бензином у скирті соломи і підпалив. Але повністю знищити тіло йому не вдалося.

Олег Демченко повідомив, що у підозрюваного за місцем мешкання виявлено та вилучено 5550 доларів США та 7000 гривень, що належали потерпілому, а також автомобіль «Шевроле-Авео», яким користувався підозрюваний в скоєнні злочину. Відкрито кримінальне провадження за пунктом 6 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з корисливих мотивів) - карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини