Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:12:36

Начальник УМВС в Чернігівській області Олег Демченко провів брифінг

03.07.2014   16:54

Під час зустрічі з журналістами місцевих і всеукраїнських ЗМІ начальник Управління МВС в області розповів про ротацію міліціонерів у зоні АТО.

Очільник УМВС в ході брифінгу розповів журналістам, що чернігівські міліціонери продовжують виконувати завдання в рамках проведення антитерористичної операції в Красному Лимані Донецької області та інших населених пунктах Луганщини.
29 червня генерал Демченко особисто контролював хід ротації наших правоохоронців в зоні антитерористичної операції. Туди прибули понад 50 правоохоронців, які будуть проводити зачистки, нестимуть службу на блокпостах, патрулюватимуть населені пункти і контролюватимуть рух транспорту.

Начальник УМВС поінформував журналістів, що наші міліціонери в зоні АТО забезпечені усім необхідним – бронежилетами 4-5 класу захисту, озброєнням та амуніцією. Користуючись нагодою, Олег Михайлович подякував підприємцям, голові облдержадміністрації, обласної ради та міської ради за допомогу у забезпеченні міліціонерів спецзасобами та всім необхідним для їх життєзабезпечення.
Керівництво АТО відзначило, що зведений загін Чернігівської області має високий рівень забезпечення, а спецбатальйон «Чернігів» є потужним боєздатним підрозділом, який з честю виконує поставлені задачі. На рахунку спецпідрозділу і участь у бойових операціях, і затримання сепаратистів.
Нажаль на війні, як на війні — четверо бійців батальйону отримали поранення, нині вони проходять лікування в медзакладах Чернігова, Вінниці, Львова та Харкова. Керівництво УМВС надає підтримку їх сім’ям, і самим пораненим аби хлопці швидше повернулися до наших лав.

Крім цього, кожен тиждень з Чернігова на Схід відправляється фура з харчовими продуктами, питною водою і речами першої необхідності для наших бійців. Асортимент досить широкий — овочі, м’ясні консерви, ковбаси, крупи, макаронні вироби і солодощі. Загалом, враховуючи останню відправку, направлено вже понад 37 тонн таких вантажів. У формуванні вантажу беруть активну участь колективи міськрайвідділів внутрішніх справ області, благодійники та представники місцевого самоврядування.
Відповідаючи на питання журналістів про умови несення служби чернігівських міліціонерів в зоні АТО, Олег Демченко повідомив, що півсотні міліціонерів зведеного загону у Красному Лимані Донецької області охороняють громадський порядок і проводять зачистки. Спецбатальйон «Чернігів» несе службу на 12 блокпостах. Всі ці місця дислокації особисто об’їхав генерал Демченко, де поспілкувався з бійцями, вивчив їх побутові умови та з’ясував нагальні потреби бійців.

На питання про режим припинення вогню на сході країни генерал Демченко відповів, що насправді ніякого перемир’я не було, бо сепаратисти ні на день не припиняли обстрілювати наші блокпости, незважаючи на те, що президент України Петро Порошенко запропонував терористам скласти зброю і припинити бойові дії. Користуючись десятиденною передишкою, терористи перегрупувалися та укріпили свої позиції залізобетонними конструкціями.

Начальник УМВС Олег Демченко зазначив, що доки на Сході триватимуть бойові дії, туди направлятимуться чернігівські міліціонери, а значить — триватимуть ротації, тому сто відсотків особового складу міліції Чернігівської області пройде через АТО.
Побувавши на блок-постах, де постійно несуть службу міліціонери, генерал Демченко на власні очі побачив, що наші земляки демонструють високий бойовий дух та міцне почуття обов’язку. Правоохоронці прагнуть якомога швидше очистити державу від терористів та повернути мир в Україну. Чернігівські міліціонери ні на що не жаліються і всі готові до виконання поставлених задач.

Підсумовуючи зустріч з журналістами, очільник Управління МВС в Чернігівській області генерал-майор міліції Олег Демченко повідомив, що з чотирьох поранених бійців спецпідрозділу «Чернігів» троє вже незабаром покинуть лікувальні заклади, більше того, хлопці готові знову повернутися в стрій до своїх побратимів. Стан здоров’я усіх бійців задовільний.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини