Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:41:10

Міліція буде конфісковувати транспорт пасажирських перевізників-нелегалів

28.06.2014   09:23

Про це повідомив начальник УМВС в Чернігівській області Олег Демченко на засіданні круглого столу «Проблеми пасажирських перевезень на Чернігівщині».

Очільник Управління МВС в області закликав об'єднати зусилля правоохоронців, контролюючих органів, можновладців, представників громадських організацій та журналістів для наведення порядку в галузі пасажирських автоперевезень.

Вже створено 4 мобільні групи з числа працівників державної служби боротьби з економічною злочинністю та Державтоінспекції, які займаються перевірками дотримання перевізниками чинного законодавства.

Головна претензія перевіряльників до перевізників, що багато з них возить пасажирів без ліцензії, а значить - бюджет не отримує надходжень, плюс нелегальні перевізники відбивають заробіток у законослухняних підприємців.

Тому згідно з чинним законодавством, як повідомив Олег Демченко, міліція буде конфісковувати до рішення суду автобуси порушників. Зі слів представників громадських організацій, на Чернігівщині нелегальні перевізники становлять близько 45%. Начальник УМВС пообіцяв, що міліція докладе всіх зусиль до вирішення цієї проблеми.

Олег Демченко нагадав про тривалий конфлікт перевізників Ріпкинського напрямку, де офіційні й нелегальні підприємці не можуть поділити маршрут, і в результаті невідомі регулярно обстрілюють з травматичної зброї автобуси своїх конкурентів. Генерал Демченко підкреслив, що ситуацію потрібно терміново врегулювати, доки підприємці не почали стріляти один в одного.

Також очільник УМВС відкинув звинувачення в тому, що міліція, мовляв, лобіює інтереси певних пасажироперевізників. Для прозорості і відкритості процесу Олег Демченко запросив увійти до складу мобільних груп на транспорті якомога ширше коло зацікавлених сторін, в тому числі журналістів і представників громадськості. Також Олег Демченко готовий продемонструвати, що перевірки здійснюються виключно згідно з чинним законодавством, не дивлячись, хто є власником маршруту. Головне - безпека пасажирів та надходження відрахувань до державного бюджету.

Засідання круглого столу виробило резолюцію, з якою Громадська рада при Чернігівській облдержадміністрації звернеться до керівництва області.

Серед основних її пунктів: організувати контроль за продажем квитків на чернігівських маршрутах, провести повну перевірку фінансової звітності усіх перевізників міста, знизити тарифи у Чернігові до двох гривень, доки триває перевірка антимонопольного комітету і органів прокуратури.
 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.