Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:30:16

Проведене оперативно-профілактичне відпрацювання Прилуччини

26.06.2014   12:27

Спецоперація здійснювалася з метою стабілізації оперативної обстановки у Прилуках та Прилуцькому районі, підвищення ефективності розкриття кримінальних правопорушень майнової спрямованості, забезпечення охорони громадського порядку, прав і свобод громадян.

Підсумки оперативно-профілактичного відпрацювання Прилуцького району засвідчили високу результативність здійснених заходів.

Місцевим правоохоронцям в проведенні цільової операції з попередження та розкриття кримінальних правопорушень майнової спрямованості (крадіжок, грабежів, шахрайств, незаконних заволодінь транспортними засобами) надавали допомогу придані сили з числа працівників відділів і служб УМВС в Чернігівській області.

Для здійснення комплексу профілактичних заходів був задіяний практично увесь особовий склад Прилуцького міськвідділу та 30 співробітників приданих сил. За період відпрацювання на території Прилуцького району було розкрито 18 злочинів - 9 крадіжок, 2 пограбування, 1 шахрайство, 1 факт незаконного обігу зброї, 4 злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків. За період відпрацювання складено 135 адміністративних протоколів.

Про ефективність проведеної роботи свідчать наведені нижче факти. Так, у перший день відпрацювання до чергової частини Прилуцького МВ УМВС надійшла заява від 32-річної прилучанки, яка повідомила, що біля будинку при загадкових обставинах зник її велосипед «Ардіс». Для молодої людини велосипед - основний засіб пересування, який дозволяє вчасно бути в багатьох місцях і вирішувати свої проблеми, тому викрадення двоколісного транспортного засобу дуже засмутило потерпілу. Правоохоронці одразу зреагували на тривожний сигнал, в ході оперативно-розшукових заходів міліціонери того ж дня знайшли крадія. Правопорушником виявився 35-річний місцевий мешканець. Пізніше постраждала зізналася, що не вірила в те, що велосипед знайдуть, адже в Прилуках їх тисячі. Тим більшою була радість жінки, коли міліціонери не тільки знайшли зловмисника, а й повернули велосипед законному власнику. Відносно крадія відкрито кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк аж до трьох років.

Того ж дня працівниками сектору дільничних інспекторів міліції було виявлено факт крадіжки одного барана з господарства 33-річного мешканця Прилуцького району. Працівники міліції встановили, що правопорушення скоїв 27-річний односелець потерпілого. В діях останнього вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). На чоловіка чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк аж до трьох років.

20 червня бійці патрульної служби Прилуцького МВ УМВС під час несення служби на маршруті патрулювання по вулиці Київській зупинили 26-річного місцевого мешканця. Під час поверхневого огляду у останнього було виявлено та вилучено кастет. Раніше чоловік уже мав проблеми із законом, тепер його загрожує покарання відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України (носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї), за яку передбачено покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років.

Наступного дня дільничні інспектори міліції під час проведення операції «Мак» виявили 110 рослин маку, які були висаджені на присадибній ділянці в 56-річного мешканця одного з сіл Прилуцького району. Його 25-річний односелець висадив 160 рослин маку. Тепер любителів дурману чекає покарання відповідно до статті 309 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель), санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

21 червня до чергової частини Прилуцького МВ УМВС надійшло повідомлення від медсестри центральної районної лікарні про те, що в медзакладі надавалася допомога 26-річному мешканцю Прилуцького району. Лікарі діагностували у потерпілого відкриту черепно-мозкову травму, численні рубані рани голови, травматичну ампутацію 2 пальців правої кісті.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом міськвідділу. В ході перевірки даного факту було встановлено, що вночі чоловік прийшов до свого удвічі старшого знайомого односельця. Під час спільного розпиття спиртних напоїв у будинку виникла сварка та бійка. Господар будинку в якості аргументу використав сокиру, яка знаходилася у кімнаті, та завдав декілька ударів потерпілому по голові та тулубу.

В ході розслідування було встановлено й свідка даної події, ним виявився 46-річний мешканець того ж села. Чоловік своїми показами підтвердив причетність господаря до скоєння злочину. Потерпілий перебуває в реанімаційному відділенні Прилуцької центральної районної лікарні. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження), санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Аналогічні заходи оперативно-профілактичного характеру проводяться й у інших районах області, вони тримаються на особистому контролі виконуючого обов'язки начальника УМВС України в Чернігівській області генерал-майора міліції Олега Демченка.
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини