Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:27:10

41-й батальйон територіальної оборони проходить навчання в 169-му навчальному центрі в Десні Козелецького району

31.05.2014   12:53Агенцiя

Побувавши на навчаннях, наші кореспонденти переконалася з одного боку в тому, що підготовкою військових резерву займаються справжні професіонали, а з іншого боку – в тому, що проблеми з організацією і забезпеченням новостворених підрозділів залишаються такими ж гострими.

«Терористи» штурмують склад. Територіальна оборона захищає стратегічний об’єкт. У даному випадку це тренувальне завдання, яке виконують у 169-му навчальному центрі в Десні військовослужбовці резерву, мобілізовані до 41-го батальйону територіальної оборони. Підготовкою резервістів займаються досвідчені фахівці – багато з них пройшли гарячі точки.

Кількасот наших земляків мобілізовані позачергово. 41-й батальйон територіальної оборони – це вже другий такий підрозділ, сформований у нашій області. Раніше створений 13-й батальйон, як відомо, зараз бере участь в антитерористичній операції на Луганщині. Перші плани міністерства оборони й генерального штабу були такі, щоб створити в кожній області один батальйон тероборони й залишити їх кожен у своєму регіоні. Однак війна змінила всі плани: 13-й батальйон відправили на Схід, а тепер 41-й планують залишити в області для охорони важливих об’єктів.

Мобілізовані резерву стурбовані неослабними воєнними діями на сході країни, через що, на їх думку, не виключене й їхнє відправлення в зону АТО. І справа не в тому, що солдати бояться: вони вимагають належного забезпечення зброєю, боєприпасами, всім необхідним спорядженням. А натомість їм видали черевики – берці – лише вчора, до того всі ходили в кросівках. Не вистачає нової стрілецької зброї й набоїв. Резервісти вказують на несправедливість: разом з ними проходять навчання такі самі батальйони з Києва та Київської області – вони забезпечені в побуті значно краще.

І при цьому наші земляки, тренуючись зі зношеною зброєю, отримавши таку ж мобілізовану техніку, терпляче витримуючи бюрократичні затримки, втому, нервове навантаження, готові захищати свою Батьківщину.


http://chodtrk.com.ua/?p=14998

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини