Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:46:36

Батальйон "Чернігів" присягнув Україні

10.05.2014   17:43

Особовий склад новоствореного батальйону міліції спеціального призначення «Чернігів» в урочистій обстановці склав присягу на вірність українському народові. На подвір'ї навчального центру підготовки працівників ОВС УМВС України в Чернігівській області вишикувалися 46 бійців батальйону. Загалом підрозділ буде налічувати 200 міліціонерів, тож процес доукомплектування ще триватиме.

Але той особовий склад, що першим виявив бажання служити на благо народу і пройшов відповідну підготовку, повинен приступити до несення служби якомога швидше: така вимога часу. Від керівництва обласного Управління внутрішніх справ нових колег привітав заступник начальника УМВС полковник міліції Валерій Костильов.

- Український народ вірить у свою міліцію, покладає сьогодні на неї дуже великі надії, значною мірою пов'язує з нею майбутнє держави та суспільства, - підкреслив Валерій Миколайович. - Я впевнений, що завдання, поставлені перед нами Урядом та Міністерством внутрішніх справ України, ми виконаємо. Бажаю вам, щоб сьогоднішнє свято прийняття Присяги стало стартом для вагомих здобутків на ниві правоохоронної діяльності та додало впевненості у вірності обраного шляху. Я висловлюю вам подяку за ваш вибір. З цього часу ви - правоохоронці стародавньої Сіверської землі.

Майже всі бійці спеціального батальйону загартовані київським Майданом. А командиром призначено Романа Феськіва, який донедавна був сотником 14-ї сотні тамтешньої Самооборони.

- Посилений курс підготовки працівників новоствореного підрозділу міліції тривав 10 днів, - розповів Роман. - Цього, звичайно, мало, але треба враховувати, що у складі батальйону вистачає й таких, хто має досвід служби у військах спецпризначення тощо. Тож загальна готовність особового складу доволі висока. Крім того, ніщо не заважає продовжувати навчання, підвищувати свій професіоналізм вже у процесі службової діяльності.

До забезпечення батальйону «Чернігів» захисним спорядженням долучилися місцеві благодійники. Зокрема, помічник-консультант народного депутата Владислава Атрошенка, обраного від Чернігівщини, вручив бійцям бронежилети.

Заключним акордом урочистого шикування стало освячення бійців, які щойно присягнули на вірність українському народові. Цю важливу церемонію провів настоятель храму Святої Катерини Євген Орда.

Вже наступного дня після складання Присяги особовий склад батальйону міліції спеціального призначення «Чернігів» нестиме патрульну службу із забезпечення правопорядку на вулицях та у громадських місцях обласного центру.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.