Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:33:03

Тисяча малюнків за єдину країну

10.05.2014   09:25Агенцiя

Діти – майбутнє нації. Українські діти прагнуть жити в мирній, єдиній і неподільній Україні, де небо – блакитне, а земля – золота. Де в українському Донецьку сходить сонце, а у Львові воно шепоче нам: «Завтра – новий день». Де вітер, хоч і північний, але по-чернігівськи теплий, а влітку не спекотно навіть у субтропіках Південного узбережжя Криму.

Після проведення у м. Чернігові форуму «Чернігівщина – за єдність України!» учнівський та педагогічний колектив Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді ініціювали оголошення безпрецедентної Всеукраїнської акції «Тисяча малюнків за єдину країну» під гаслом: «Мир в Україні. Діти єдині!».

Метою проведення заходу є привернення засобами дитячої художньої творчості уваги світової громадськості до болючої проблеми збереження суверенітету і територіальної цілісності України.

Усього у рамках акції на адресу закладу надійшло більше 2000 робіт з загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів Чернігівщини, а також Русанівського ліцею м. Києва та середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 182 м. Києва.

За допомогою своїх творчих робіт діти намагались передати власні переживання і бажання жити у мирі і злагоді у єдиній квітучій Україні.

Напередодні відзначення Дня Перемоги 8 травня ліцеїсти за підтримки представників автомайдану здійснили своєрідну маленьку подорож країнами світу. Усі малюнки, створені у рамках патріотичної акції, делегація навчального закладу передала у якості подарунків у дипломатичні представництва та консульства іноземних держав та міжнародних організацій в Україні. Загалом, діти особисто побували у Києві у 17 посольствах, а решту робіт переслали дипломатичним представництвам поштою.

Особливе хвилювання у ліцеїстів викликав візит до посольства Російської Федерації, куди вирішили направити найбільшу кількість малюнків. Учасникам акції вдалось потрапити в середину установи та поспілкуватись з представниками консульського відділу. На завершення зустрічі, дітей запевнили, що з усіх надісланих робіт у посольстві буде оформлено виставку.

Особливо теплий прийом чекав на делегатів у посольстві Канади, Фінляндії та представництві ЮНІСЕФ в Україні, які подарували дітям на згадку невеличкі сувеніри. Дружньо поспілкувались діти і з представниками посольства Чеської Республіки, які активно запрошували юних українців на навчання у свої ВНЗ.

Більшість представників дипломатичних місій з розумінням поставились до дитячої патріотичної ініціативи та відгукнулись на заклик розмістити творчі роботи на своїх офіційних вебсайтах, у соціальній мережі Facebook.

На завершення своєї поїздки діти побували на революційному Майдані.

Хоча акція офіційно тривала до 1 травня, роботи продовжують надходити на адресу ліцею і досі, тому вирішено передати їх військовим частинам на Чернігівщині.

Подібні акції є підтвердженням того, що діти Чернігівщини не залишаються осторонь останніх подій у державі і глибоко переживають за подальшу долю своєї Батьківщини. Тож нехай голос патріотичної молоді зіллється з голосом усіх громадян нашої країни у єдиний заклик до миру, благополуччя, стабільності та єдності України!
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.