Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:18:26

У Чернігові відбувся "День Пам'яті та примирення"

09.05.2014   13:53Агенцiя

8 травня вперше в Чернігові відбувся захід “День Пам’яті та примирення”. Гостей заходу зустрічали інформаційні стенди про роки Другої світової війни.

У рамках заходу відбувся виступ кавер-бенду «Crisp», які відтворили відомі світові хіти наживо. Пізніше пройшли інтерактивні бесіди на тему Другої світовій війні, за участі журналіста/публіциста Василя Чепурного, доктора історичних наук Сергія Леп’явка, кандидата психологічних наук Василя Голована.

У пам’ять за загиблими родичами кожен охочий мав змогу написати його ім’я на символічному хрестику і таким чином вшанувати їх пам’ять.

Згодом було проведено молебен за загиблими у Другій світовій війні.

На заході сонця в центрі Красної площі міста запалала тисяча лампадок – інсталяція слова «Пам’ятаємо». Довжина інсталяції становила 32 метра. Після запалення лампадок присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у роки Другої світової війни, а згодом виконали Державний гімн України.

Наприкінці заходу “День Пам’яті та примирення” відбулася презентація фільму «Чернігівський рубіж» виробництва телеканалу «Дитинець».
Гасло заходу: «Основна символіка – квітка маку».

За спостереженням організаторів заходи відвідали близько 2 000 учасників.
«Усе було добре, цікаво, без помпезностей та лоску», – ділиться своїми враженнями журналіст, шеф-редактор інтернет-порталу «Високий Вал» Олег Головатенко.

Організатори заходу:
• Центр прогресивної молоді «Апельсин»;
• Громадський Рух «Вільний Чернігів»;
• Громадська організація “Світанок”
• Чернігівський обласний осередок ВМГО «Молодь Демократичного Альянсу»;
• Чернігівська самооборона.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини