Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:11:17

В Новгороді-Сіверському міліція врятувала малюка

09.05.2014   08:34

Завдяки злагодженій наполегливій роботі міліції, прикордонників, рятувальників і громадськості правоохоронці знайшли і врятували від переохолодження загубленого хлопчика.

Надвечір 7 травня до чергової частини Новгород-Сіверського райвідділу внутрішніх справ звернулися батьки малолітнього хлопчика (1 рік 11 місяців) і повідомили про його зникнення.

Багатодітна сім'я мешкає практично на околиці міста, того дня вони займалися по господарству, а хлопчик під наглядом 5-річної сестрички пішов гратися до сусідських дітей. Через деякий час дівчинка помітила, що братик пропав.

Батьки спочатку намагалися знайти сина самостійно, а коли пошуки не увінчалися успіхом, подзвонили в міліцію.

Як розповів в.о. начальника УМВС України в Чернігівській області, генерал-майор міліції Олег Демченко, одразу по тривозі був піднятий особовий склад Новгород-Сіверського райвідділу міліції, на допомогу прибули міліціонери з Семенівки та Коропа, до пошуків підключилися прикордонники, рятувальники, працівники управління виконання покарань, громадськість. Керував пошуками начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області підполковник міліції В'ячеслав Пилипенко.

Під час подворових обходів маленька дівчинка розповіла правоохоронцям, що бачила хлопчика, який ішов за межі міста, тож пошуки були спрямовані саме в тому напрямку.

- Пошукові групи в складі 112 чоловік разом прочісували місцевість навколо міста, - розповідає Олег Демченко, - вони заглянули в кожен яр, лісопосадку, неабияк в цьому допомагали службові собаки. Розшук ускладнював складний рельєф місцевості, але міліціонери не відступали. Після нетривалого перепочинку о 4 ранку вони знову розпочали пошуки.

О 7:30 оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Віктор Кліпко, дільничний інспектор Дмитро Шелех, перший заступник Новгород-Сіверського РВ Максим Івченко та заступник начальника РВ з громадської безпеки Віталій Сузік знайшли зниклу дитину в рівчаку в самих колготах і футболці. У хлопчика було переохолодження, він відійшов від домівки майже на 1,5 кілометри.

Не втрачаючи дорогоцінного часу, міліціонери швидко занесли дитину у найближчу хату, де обігрівали малюка до приїзду медиків, а господиня відпоювала його гарячим молоком.

Працівники «швидкої допомоги» попередньо констатували у дитини гострий бронхіт і гіпотермію. Якби хлопчик пробув на відкритому повітрі ще деякий час, наслідки могли б були б фатальними. Наразі малюк перебуває у лікарні.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини